Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Поредният протест в Асеновград тази вечер премина без напрежение. С викове "Българи, юнаци“, "Сърце и душа за България" и развети български знамена премина шествието в града. Рокери на мотори също се присъединиха към протестиращите. Походът срещу ромските своеволия премина през центъра на града и се установи пред кръговото движение пред паметника на Александър Стамболийски.

В протеста участваха над 5000 души, а бройката продължаваше да расте. Полицейското присъствие беше засилено, на място имаше и жандармерия с водно оръдие, но то така и не беше използвано.

Протестиращите скандираха и играха хоро под звуците на гайда в непосредствена близост до кордона от жандармеристи. Протестът започна около 20.00 часа и премина без инциденти, съобщи "Фокус".

По думите на Йордан Тодоров, член на Инициативния комитет на протестиращите и баща на едно от пострадалите деца, всекидневните протести през делничните дни, както и мащабните протестни действия в неделя ще продължават, докато не се изпълнят исканията на жителите на Асеновград за строги наказания на участвалите в нападението над спортистите, за изселване на незаконно пребиваващите цигани, за събаряне на незаконните постройки и за създаване на Общинска полиция, която да гарантира сигурност.

На 26 юни група роми нападнаха деца и треньори от отбора по кану-каяк в Асеновград в района на язовир "40-те извора“. Последва поредица от протестни действия и опити на протестиращите да се стигне до ромската махала в града, като първият организиран протест се проведе на 28 юни. На 2 юли в Асеновград се проведе първия мащабен протест, в който се включиха повече от 5000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

Анонимен

преди 6 години

И какво ще се случи ако протестираме пред парламента? Нали Слави го направи ,и какво постигна? Протестът е много на място, ако не се изпълнят исканията на протестиращите, Махалата "отива", ей така, както си играем хоро...

131

П.Петров

преди 6 години

Скоро имаше парламентарни избори. Едни предлагаха съдебна реформа и законност, други предлагаха борба с корупцията, но овцете прости избраха да ги управляват ГЕРБ,БСП и ДПС, които си купуват вот от "безнаказаните" !ЗА КАКВО БЛЕЕТЕ СЕГА ?! ПОЛУЧИХТЕ ТОВА, ЗА КОЕТО СТЕ ГЛАСУВАЛИ!

130

extremist

преди 6 години

СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ

fallback