Снимка: БТА
fallback

Увеличение на заплатите на полицаите ще има вероятно през 2018 г. Такава прогноза направи вътрешният министър Валентин Радев в кулоарите на парламента.

Oще по темата

Днес служителите на МВР излизат на национален протест с искания за увеличаване на възнагражденията и нови униформи, каквито не са имали от години.

"Моята надежда и така си мисля, че ще успеем за 2018 г. Трябва да сравним заплатите на полицаите на терен, пожарникарите, тези които са с полицейски функции. Там има проблем със заплатите. Това ми казват синдикатите, това е и моето наблюдение", каза Радев.

По думите на вътрешния министър щом няма желание за заемане на тези позиции, това означава, че една от причините е ниското заплащане. Това обаче не можело да се промени тази година.

"След като знам какви са процедурите за изграждане на бюджета, си мисля, че това може да стане след Нова година. Не знам защо те държат това да стане сега и незабавно", заяви Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 години

Там съм от търтей и негодник нагоре! Привилегии, рано пенсиониране, визока пенсия, никаква работа при залавяне на престъпници! Вобще за какво са тези ?!

19

Анонимен

преди 6 години

Заплатите им се формират от моите данъци, аз казвам НЕ! Не нисля , че си вършат работата, пазят м.@нгалите, вместо да защитят тези които им правят заплатите! КАТЕГОРИЧНО НЕ!

18

реалист

преди 6 години

Значи след нова година ще има аргументи за увеличение.

fallback