Снимка: архив "Булфото"
fallback

Движението на тировете ще бъде напълно ограничено за всички магистрали през цялото лято. За тежкотоварните камиони ще бъде издадена забрана не само за магистрала "Хемус" както е в момента, но и за всички останали магистрали.

Това обяви регионалният министър Николай Нанков по време на дискусия, посветена на магистрала "Хемус" във Велико Търново.

Oще по темата

"Целта на ограниченията е да се облекчи трафикът по основните пътища по време на ваканционните месеци", обясни министърът, цитиран от "24 часа".

Преди по-малко от месец стана ясно, че забраната за движение на тирове през уикендите е била вдигната тихомълком в края на миналата година.

"75 километра от автомагистрала "Хемус" ще бъдат изградени в настоящия мандат на правителството", каза още министър Нанков.

Той обясни, че по време на "Борисов" 3 ще стартира и доизграждането на още 100 километра. Нанков припомни, че Агенция "Пътна инфраструктура" събира от винетни такси по 320 млн. лв. на година.

"200 млн. лв. от тях са от собственици на леки автомобили, а останалите 120 млн. – от тежкотоварните. С въвеждането на ТОЛ таксите този несправедлив модел ще бъде сменен и ще се генерират средства както и за автомагистрала "Хемус", така и за високоскоростния път между Русе и Велико Търново", обясни министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 6 години

Ще изкарат камионите от магистралите, където най-малко пречат и ще ги набутат по другите пътища да се пречкат!!! Това ли ви е борбата с войната по пътищата гербави калинки? И по някое време тиквата пак ще ревне за нови глоби и санкции за шофьорите, щото имало много загинали!!!Толкова от цар-тиква!!!

26

Щирлиц

преди 6 години

До Некой си.Неотдавна четох,че германците са издали учебник,по който се обучават бъдещите кадри по транспорт и логистика.Като в съдържанието е заложен изключително опитът на СОМАТ!Учебникът е издаден още през`80те години.Минало /не/забравимо...

25

Некой си.

преди 6 години

Язък, че сме една от страните с традиции в сухопътния транспорт.СОМАТ направо спасява ВОЛВО с поръчката си за една дузина камиони (не случайно България е една от страните с най-много камиони марка Волво сумирано от всички камиони, защото много от големите фирми получават цели камиони като подаръци) българските тираджии са едни от най-добрите в цяла Европа.Само Българите и Поляците ходят на всякъде по Европа, Азия, Русия и Скандинавията.Нищо ново под слънцето, отново позор.

fallback