Снимка: архив "Булфото"
fallback

Ръководството на МВР и полицейските синдикати не се споразумяха за увеличение на заплатите на униформените и след поредните преговори. Националният протест на полицаите, насрочен за 5 юли, остава.

Това обявиха от СФСМВР след днешните разговори, в които участва и вътрешният министър Румен Радев.  

"Министър Радев заяви, че ако зависи от него, веднага би ги вдигнал, но не зависи. Започнало е решаването на проблема с липсващите униформи", заяви председателят на СФСМВР Валентин Попов, цитиран от Нова тв.

Oще по темата

Синдикатите настояваха заплатата на полицаите да се увеличи с между 10 и 20% тази година. Още преди дни вътрешният министър обясни, че това няма как да стане и че увеличение на възнагражденията може да бъде предвидено едва с бюджета за догодина.

Синдикатите искат и да бъде приет изцяло нов закон за Министерството на вътрешните работи, с който да се отмени реформата, проведена от предишното ръководство на МВР с вътрешен министър Румяна Бъчварова.

Според тях именно тази реформа е довела до големи разлики в заплащането на служители, заемащи една и съща позиция.

Сред исканията на полицаите бе и осигуряването на нови униформи. В понеделник премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че ще осигури средства за тях.

Утре в парламента предстои да се разгледат промени в закона за МВР, внесени от ГЕРБ, с които да се позволи раздаването на полицаите на парични компенсации за времето, в което не са получавали униформи, а сами са ги купували.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

валери иванов

преди 6 години

Държавните служители не плащат осигуровки. Държавата плаща. Но държавата продължава да плаща личните осигуровки на държавните служители, които получават и пенсия. Докога ще продължава тази несправедливост? Нима служител с повече от 2500 лв. пенсия и заплата не може да си плаща личните осигуровки?

102

анонимен

преди 6 години

Първо в МВР трябва да се направи истинска реформа.Прекалено дълго време канцилариите остават пълни с хора, които само и само водят отчети било то за престъпления или нарушения на обществения ред.После изчистване на всички придобили право на пенсия.Не са малко полициите средно на глава на населението просто не са разпределини правилно. Не на последно место и да се има предвид,че осигоровките на държавните служители каквито са в МВР се поемат от държавата.Средно един полицай взема около 1000лв.

101

Dies Irae

преди 6 години

До АнонименСлед като се осигурявам на максималния праг и всеки месец държавата ми взима по 1700 лева като данъци и удръжки имам пълното право да плюя заради това, че когато са ми трябвали МВР те ме местят в 9-та глуха, когато отида на доктор, а ти имаш пари за теб направление няма, когато децата ми нямат право дори на стипендия за успех защото другите имали по голяма нужда от нея, когато всички навсякъде искат от мен, а насреща няма нищо съм в пълното си право да псувам и да се сърдя!

fallback