Снимка: архив, Булфото
fallback

Дори и в условията на конкуренция Български спортен тотализатор печели доста добре.

Оказа се, че е било планирано от неговите приходи по 26 милиона лева през 2015 г. и 2016 г. да отидат за развитието на спорта.

Дружеството обаче е преизпълнило задачата за осигуряването на милионите с 3,2 милиона през 2015 г.

През миналата година печалбите не са били толкова големи, но все пак вместо 26 милиона лева дружеството е дало с 0, 4 милиона отгоре за спорта.

Това става ясно от отговор на министъра на спорта Красен Кралев на въпрос на червени депутати.

През двете години общите постъпления от хазартни игри са общо 312 милиона лева, като от числови игри за 2015 г. са постъпили 136,6 милиона лева и 120, 9 милиона през миналата година.

27 милиона лева са постъпили от лотария през 2015 г., а през миналата - 27, 6 милиона.

И през двете години дружеството има положителни финансови резултати и е платило данъци в размер на 49,1 милиона за 2015 г. и 39,1 милиона за 2016 г.

Печалбите на спортния тотализатор за 2015 г. са 24,5 милиона и 16,7 милиона за миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Николай Геров

преди 6 години

Тотализатора трябва да премахне задължителното обявяване на печелившите,че така заприличаха на лафка!Това му беше магията на тотото взимаш джакпота и си живееш живота,а ако искаш се обявяваш!Сега трябва да трепериш от близки,роднини,приятели и тв,мутри и всякаквоа *** искащи от теб ПАРИ.ДА отменят задължителното показаване на печелившите!

7

Анонимен

преди 6 години

ПО ПЕЧЕЛИВША ИНСТИТУЦИЯ ОТ ТОТОТО СА ЗАТВОРИТЕ И ТЕХНИТЕ КЛОНОВЕ.ТАКА Е ОТ ЖИВКОВО ВРЕМЕ. ВСИЧКИ СТЕ ПОДОЗРИТЕЛНИ ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТОИ ВСИЧКИ СТЕ ПОТЕНЦИЯЛНИ БАНДИТИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА НАШТЕ.- А НАШТЕ СА ТИЯ КОЙТО СА НА ВЛАСТ.

6

w3w

преди 6 години

"Печалбите на спортния тотализатор за 2015 г. са 24,5 милиона и 16,7 милиона за миналата година" . Въпреки това заглавието е радостно. Тотото печели добре. Значи нищо няма да променяме. Т.е. ще продължаваме да търкаме билетчета за символични печалби. В същото време нито дума за игрите евромилиони и евроджакпот, които преди наколко години щеше да влязат в България чрез тотото. Въпросът е кой има интерес те да не взлязат. Дано някой журналист най-после се заинтересува и да потърси отговор.

fallback