Снимка: архив Булфото
fallback

Полицаите ще излязат на улицата на 5 юли, за да протестират срещу нежеланието на управляващите да увеличат заплатите им. Така недоволството на служителите в МВР ще съвпадне с професионалния им празник, който всяка година се отбелязва на 5 юли.

Oще по темата

Датата съобщи зам.-шефът на синдикалната Федерация на служителите в МВР Генадий Тенев, съобщи БНР. 

По-рано стана ясно, че окончателното решение кога и къде ще са протестите ще бъде взето на заседание на ръководството на синдиката през уикенда.

По закон полицаите нямат право на ефективни стачни действия и най-вероятно ще се съберат на шествие в центъра на столицата.

Преди дни вътрешният министър Валентин Радев обяви, че не е чул съществени аргументи за  увеличение на заплатите на полицаите.

Ръководството на синдикатите пък покани Радев на преговори, за да изняснят позициите си.

Полицейският синдикат излезе с декларация, в която обяви, че министърът явно не се чувства обвързан с решенията и позициите, изразени от участниците в Съвета за социално партньорство за увеличаване на заплатите, за униформено облекло и нов закон за МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Куполен 110

преди 6 години

До ПолицайКато не се чувстваш вътрешно мотивиран , защо си постъпил в МВРПолицай не значи само служебна карта и пистолет!!!

20

Анонимен

преди 6 години

Днес бг. старата снимка оставихте, но защо не оставихте и предишните коментари?

19

Полицай

преди 6 години

Понеже чета всякакви глупости в нета свързани с полицията ще ви кажа следното....в момента съм на полицейска школа ще ставам полицай...след завършването ми ще взимам 700лв в София униформи няма във вещевата казаха че няма....всеки ден един полицейски служител търпи подигравки и неуважение от обществото....в София има 3000 полицаи а са нужни 10 000 за да си вършат работата....всеки ден полицай влиза в болницата поради трудова злополука...всеки ден се спасяват животи за които никой не говори...

fallback