Снимка: visualhunt.com
fallback

Семейно положение, образование, местожителство, увреждане, възраст, обществено положение, етническа принадлежност. Това са най-често срещаните случаи, при които хора се оплакват в Комисията за защита от дискриминация.

През миналата година общият брой жалби, сигнали и запитвания, получени в комисията е бил 1192, като в тази цифра не са включени консултациите в седалището на комисията и в регионалните представителства.

Постановени са били 510 решения, най-високият брой решения от създаването на институцията, отчитат от Комисията в годишния си доклад, който парламентът прие.

Голяма част от дейността на комисарите е била при защитата от дискриминация при упражняване правото на труд.

Има и доста оплаквания за различно отношение в сферата на здравеопазването, за диференциран подход при предоставянето на социални услуги, за дискриминация в областта на образованието, за ограничаване достъпа на лица до определени стоки и услуги, за недостъпна архитектурна среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 години

Те Констуцията газят, камо ли правата ни да спазват!

8

Анонимен

преди 6 години

По местожителство масово дискриминират и режат в София но никой не глобява министерствата и фирмите и те правят конкурсите така че човек от провинцията не може да се класира и трябва да плаща за скъп транспорт и квартири.

7

Накратко

преди 6 години

Не, нямат! Няма и да имат! Точка по въпроса!

fallback