Снимка: архив Reuters
fallback

Румънски изтребител МиГ 21 се разби, а пилотът катапултира по време на съвместно учение с българските Военновъздушни сили.

Инцидентът е станал близо до въздушната база "Михаил Когълничану" край Констанца.

Oще по темата

Самолетът се е разбил при приземяване по време на военното учение "Тракийски орел 2017", това е станало на около 4,7 км от края на пистата, съобщи bTV.

Пилотът, който е съобщил за повреда в двигателя, е в съзнание и в стабилно състояние.

На място му е била оказана първа помощ, а после е бил транспортиран до окръжната болница в Констанца.

Инцидентът се случва два дни след друг с участието на български военни пилоти.

На 9 юни по време на тактическото учение "Черно море-2017" загина майор Георги Анастасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

митко

преди 6 години

тъка става, кога врабчетата се прават на орли!другаре орлите не се създават,орлите се раждат,не че учението е много трудно,просто бившите комунисти не могат да покрият стандартните изисквания на нато,те навремето не можеха да покрият и изисванията на варшавския договор

69

упс...

преди 6 години

НАТО ще се видат в чудо с наща и румънската армия.Вартолети самолети -всичко се разбиваНе знам при една реална бойна обстановка какво ще стане.-----------------Абе, не знам за румънците и тяхната армия, но нашите генерали и министри, заедно с армията ни, нито ще разберат кога са ни нападнали, нито кога са ни окупирали напълно.Сигурно ще научат от сутрешните блокове на Бг. ТВ какво се е случило и веднага ще предложат услугите си на новите господари!

68

Анонимен

преди 6 години

Модернизацията на румънските МиГ-21 е правена в Израел. Похвално е че още ги поддържат. Нещо макар и не толкова съвременно е по добре от нищо. Не знам защо някой си мисли че ние като купим нови самолети нещо ще се измени. И на новите ще им трябват резервни части и на новите ще им трябва ремонт и за новите ще трябват пари за да летят.

fallback