Снимка: youtube
fallback

 

Тежка катастрофа между два ТИР-а с български и хърватски номер парализира магистралата между Имола и Равена, съобщиха италианските медии.

Шофьорът на хърватския ТИР е починал, докато този на българския е тежко ранен. Той е транспортиран в болницата "Буфалони" на Чезена.

Българското посолство в Рим в момента уточнява националността на шофьора на българския ТИР. Катастрофата е станала към 8 часа сутринта на магистралата А14.

След удара между двата ТИР-а те се преобърнали и се възпламенили. Тялото на шофьора на хърватския камион е било извадено овъглено.

Километрични опашки коли се образували на магистралата. На помощ се притекли коли на пожарната и на пътната полиция от Луго, Имола и Болоня.

Според българския посланик в Рим Марин Райков шофьорът на българския камион е с тежки изгаряния и е неконтактен. В момента посолството ни се опитва да установи кой е собственикът на камиона, съобщава "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

той

преди 6 години

Единия камион е излизал от споменатите SOS отбивки, а другия засилен го е блъснал. Това е другата простотия на италианците, именно, че няма ускорителна лента когато излизаш от отбивката, т.е. директно от отбивката и си в крайна дясна лента. Всички знаем колко време е нужно на един камион за да ускори, в случая дори е бил пълен. Става така, че продължително време караш на магистрала с адски ниска скорост, което е предпоставка за ПТП. Жабарска инженерна мисъл

13

Анонимен

преди 6 години

Това 4-тата лента е аварийната лента, но е с прекъсната линия защото е до мястото на разклон, а там автомобилите трябва да се включат на магистралата от този разклон , а това става чрез прекъсната аварийна лента.

12

М.

преди 6 години

Фирмата е Юроспийд

fallback