Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Ученици от Шумен намериха портфейл с голяма сума пари и го върнаха. Вътре е имало банкноти от 100, 200 и 500 евро, български левове и турски лири. Шестокласниците предали портфейла на собственика му и отказали предложеното им възнаграждение.

Доблестната постъпка на учениците провокира Bulgaria ON AIR да направи социален експеримент. Ще върнем ли намерено на улицата портмоне с пари и документи?

Репортерът Валерия Цветанова влезе в ролята на разсеяната гражданка, която изпуска своето портмоне.

Първият положителен пример бе млад мъж, който се спря и веднага информира за изпуснатото портмоне. При втория опит по-възрастен господин погледна портфейла, но го подмина.

Младо момиче пък реагира светкавично и извика, че портмонето е паднало на земята. Тя увери пред камерата ни, че е имала намерение веднага да догони момичето, което го е изпуснало и да й го предаде.

"Случвало се е в метрото да ми кажат, че ми е отворена чантата", сподели момичето за "България сутрин". Според нея хората са вглъбени в своето ежедневие и по тази причина невинаги се спират при подобни случаи.

Следващото момиче, станало част от експеримента ни, също се спря и веднага върна портфейла на репортера под прикритие.

Трима мъже последователно спряха другия репортер на Bulgaria ON AIR, който участва в експеримента Борислав Петров, за да му кажат, че е изпуснал своето портмоне.

Млада дама също го догони и призна, че и друг път й се е случвало да връща портмонета и пари на граждани. Съвестен възрастен господин бе поредният, който и за миг не се замисли да върне "изгубената" вещ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Феликс

преди 6 години

Българите могат да говорят цинично, но в душата си са порядъчни и добри.

23

varg

преди 6 години

Аз намеря ли пари вземам ги и ако са много правя звукозаписно студио.Откъде да знам тоя които ги е загубил дали са пък били негови дали ги е спечелил честно и т.н.Които може да си позволи да изгуби пари значи не му трябват.

22

Анонимен

преди 6 години

Българинът е прекрасен човек, па макар и малко гневен и огорчен...

fallback