Снимка: архив, БулФото
fallback

Правителството реши да оттегли внесения за разглеждане в Народното събрание Доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България през 2016 г.

Докладът беше одобрен от служебното правителство.

Oще по темата

В него се посочваше, че въоръжените ни сили вече само частично са в състояние да изпълняват задълженията си за гарантиране на националния суверенитет, по колективната отбрана на НАТО и политиката за сигурност в ЕС.

Като причини за това бяха посочени системното недофинансиране на армията в последните години, остарялата бойна техника, некомплектът на личния състав.

Управляващите посочват, че освен информационен документ, той представлява и ангажимент на редовно избран парламент и изпълнителна власт за бъдещото осъществяване на политиките в областта на отбраната на страната.

След проведените предсрочни парламентарни избори се налага извършването на нов, задълбочен преглед на документа и неговото повторно внасяне в актуализиран вид за разглеждане от страна на правителството и Народното събрание, мотивират се от правителствената пресслужба.

Само преди дни президентът Румен Радев настоя, че изтеглянето на доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили от военния министър Красимир Каракачанов, е абсурдно.

"Не можем да очакваме болният да оздравее, ако се скъса диагнозата", аргументира се той.

Президентът заяви, че се е стигнало до днешното състояние на армията, точно заради дългогодишното производство на "розови доклади", които замитат проблемите.

Вчера при Радев се проведе КСНС за състоянието на системата за сигурност, след който стана ясно, че е необходимо ускоряване на проектите за модернизация на армията и ръст на заплатите на заетите в системата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

evro- atlantik

преди 6 години

DEMOKRACIA e dymi4kata - v takova sastoianie ni e ARMIATA i ne samo armiata ami i vsi4ko ostanalo ; zraveopazvane -0 ; ikonomika -0 ; biznesa e na - 0 ; obrazovanie - 0 stastieto na baiganio - 0 ; i taka natatak ; mnogo radost ni donesoxa xamerikancite i sigornost -prosperitet -golama DEMOKRACIA NEMO KOI DA VIDI..... SASIPANA I OKRADENA NASHTA KRsiva darzava bBALGARIA ...

10

Анонимен

преди 6 години

Всеки ден трябва да се набива камчето на Хвърлчилков за това, че той няма право с манипулираното от Позитано служебно правителство да се занимават тези неща. Нека си получава заплатата и си разхожда младоженката

9

:) :)

преди 6 години

къде е дъртия Аню Ньойския който диразсипа армията с неговите прегледи и бели книги, ако се нсправи справка именно от негово време запичва отлива от армията. За девет години заплатите в МО са мръднали с 9% , хайде да видим инфлацията за тез 9 години колкое.

fallback