Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Вчерашното убийство е пореден пример за деградация на обществените нрави. Около тази теза се обединиха гостите в "България сутрин". Криминалният психолог проф. Калин Гайдаров и експертът по сигурност Николай Марков коментираха в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR двойното убийство в кв. "Витоша".

Актът на брутална агресия разтърси българското общество, което за пореден път се опитва да се обясни причините за подобно деяние.

Oще по темата

Двама души бяха убити от 57-годишен мъж, а конфликтът между тях назрял заради финансови неуредици. Основната версия е, че жертвите са били инвеститори и са дължали надо 100 хил. на подизпълнителя.

"Обществото освен да увеличава специфичните изисквания, свързани с режима за притежаване и употреба на оръжия, трябва също така да се замисли по какъв начин функционира то като общество. По какъв начин институциите гарантират сигурността на обществото на гражданите и въобще как работят тези институции", коментира проф. Гайдаров.

У нас като че ли няма среда, даваща възможност за развитие на цивилизовани отношения между хората, добави той.

В България има много незаконно оръжие и повечето престъпления се извършват с него, допълни Марков. Според него българските граждани от много години се чувстват социално и правно изключени.

"Те не се чувстват защитени от механизмите, които би трябвало държавата да им гарантира. Към мен са се обръщали над 50 души, които са споделяли, че искат да извършат убийство. Когато проверя основанията им, мотивите в разговорите с тях трябва да ви кажа, че това не е емоционален акт, а това е знак на отчаяние в повечето случаи", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 6 години

Хората са тотално разочаровани от съдебната система и затова започнаха да се саморазправят помежду си за всеки проблем.Никога не е имало толкова убийства,самоубийства и такава анархия.Всеки срещу всеки,а държавата срещу всички.Докога така?

60

Анонимен

преди 6 години

А философското овчедушие национална доктрина. "Либерта, либерта" братя хъшове! Венсеремост работническа класа!

59

Zapis ki

преди 6 години

Prez sultansko osmansko vreme sme bili po-svobodni...vseki si imal domashno orajie, da si pazi sam fasula i morkovite ot mechki, valci, gligani...hem i svobodata sme si pazili....vij kakvi krasivi i svobodni bili onezi bulgari na fototo zad b3 i pilot1....ot sultansko vreme....

fallback