Снимка: архив Булфото
fallback

Неправителствената Национална асоциация за защита на потребителите заплаши държавната Комисия за защита на потребителите, че ще сезира Европейската комисия срещу нея.

НАЗП сигнализира за нелоялни търговски практики и призова КЗП да промени политиката си на работа.

"Нашето търпение е изчерпано. Ако не бъде променена изцяло организацията и подхода на работа на КЗП към пазарните проблеми, ще бъдем принудени да сезираме Европейската комисия за това, че по документи има контролен орган, а практически той не работи", обявиха от НАЗП в писмо до медиите.

Oще по темата

Експертите на организацията са изчислили, че нелоялните търговски практики на пазара надхвърлят 72%.

"Проблемите вече пълзят навсякъде, като започнем от обявяването на цените и преминем през ателиета за услуги и сервизи", обясниха от НАЗП.

В анкета за ремонтни дейности в София например на всеки десет случаи само един бил безпроблемен. В заведенията в Бургас и Варна пък в менютата на 7 от всеки 10 заведения лепсвали грамажите.

При изследването на брошури с промоции експертите на НАЗП установили, че от 10, 8 заблуждават потребителите. В 75% от случаите при обявяването на цените отсъства цената за единица мярка.

От организацията цитират данни на Комисията зазащита на потребителите, според които при 380 сигнала във връзка с рекламации, инспекторите не са съставили нито един акт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 6 години

Гледайте , особено в малките магазини , на колко градуса им работят хладилниците Масово не ги включват да пестят от енергията и продават на хората неправилно съхранявана стока В един магазин държаха храна при 15 градуса в хладилника , при положение че трябва да се съхранява най много до 4

16

Анонимен

преди 6 години

Гледайте в ютюб- ''Хрюши против '' - как руснаците се борят с техните търговци Ходят по магазините с камери , търсят храна с изтекъл срок и принуждават магазина да ги утилизира Ние българите само се оплакваме и нищо не правим

15

Друга гледна точка

преди 6 години

Прависте, така е чакат ни, *** ни и ни клатят и ни лъжат. Да се вдигнем и да променим нещата и страната. Съгласен съм. Само че да помислим за ценностите и хората. Хората в парламента и в комисиите отразяват желанията и ценностите на средния българин. за съжаление българина е мързелив, крадлив и терикат, поне такъв иска да е.Завижда на тези дето го работят, надява се един ден и той да може да хване келепира и така кервана си върви и ние си блеем. Трябват ни хората с истинска ценностна система

fallback