Снимка: Reuters
fallback

Облачен и дъждовен ще остане и последният почивен ден около Гергьовден, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е предимно значителна. През нощта и в сутрешните часове само в отделни райони, а по-късно през деня на много места, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има и условия за градушки.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина - умерен, вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, максималните - предимно между 18 и 23 градуса.

Над планините ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Над 2500 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

По Черноморието облачността ще бъде предимно значителна. Около и след обяд ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е до умерен -  преди обяд - от запад, по-късно през деня ще се ориентира от юг-югозапад.

Максималните температури ще са 16-20 градуса. Температурата на морската вода е 15-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback