Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Кабинетът "Борисов 3" вече е факт. Със 133 гласа "за" и 100 "против" лидерът на ГЕРБ бе избран за премиер, а със 134 гласа "за" и отново 100 "против" бе одобрена и структурата на новия Министерски съвет.

С това решение ГЕРБ и Обединените патриоти официално станаха управляваща коалиция, която заяви желание и готовност за цял 4 годишен мандат.

Ще бъде ли обаче той цял, или отново ще има предсрочни парламентарни избори?

Още по темата

Екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета с въпроса: Какво очаквате от новата управляваща коалиция (ГЕРБ - Обединени патриоти)? В традиционното ни допитване участие взеха точно 4964 наши читатели.

Оказа се, че близо 44% от тях не предричат дълго бъдеще на новата коалиция и очакват да се стигне до срив на отношенията в нея преди края на мандата на това Народно събрание.

Точно 16% пък са тези, които са убедени, че ГЕРБ и патриотите ще изкарат пълен мандат и ще реализират своите планове и програми.

11% от запитаните очакват новото правителство на първо място да построи магистрала "Хемус", която да свърже София и Варна, а 4% очакват новото правителство да вдигне още повече пенсиите до края на своя мандат.

3% от нашите читатели пък виждат втори бум на санирането в страната. Други 12%, къде на шега, къде сериозно, очакват от новата коалиция да направи рано или късно Динко от Ямбол вътрешен министър. Е, на този етап поне това няма да стане със сигурност.

Цели 9% от хората пък признават, че не се интересуват особено от бъдещото управление, явно загубили надежда за по-добро бъдеще, тук и сега.

Какво ще стане реалност предстои да видим. Като за начало днес просто ще отбележим ден първи от третия кабинет на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase