Снимка: Dnes.bg
fallback

Над 1 млрд. лв. ще са пропуснатите възможности за икономиката от подарените почивни дни през тази година. Това заяви председателят на АИКБ Васил Велев в студиото на "България сутрин".
Oще по темата

Според него, за да има по-бърз ръст на българската икономика, подаряването на почивни дни трябва да спре.

"Предложението, което ние отправихме към правителството беше да не предприемат никакви действия относно сливането на празниците, а да се почива единствено на съответния ден. По този начин обаче сега губим 1,5 млрд. лв.", подчерта Васил Велев.

Председателят на АИКБ е категоричен, че трябва да бъде определен праг за работни дни в годината (251 годишно бел.ред.), под който да не се пада, тъй като според него всеки неработен ден за страната ни е пропусната полза, а това от своя страна води до по-малко БВП и по-малко пари, удържани за данъци.

"В България труда не е подценен, а е надценен. Работодателите всъщност плащат повече отколкото работниците изкарват", коментира още Васил Велев пред Bulgaria ON AIR.

Той предлага, когато има почивен ден "подарък", той да бъде в някой петък след национален празник, паднал се в четвъртък.

От друга страна обаче финансистът Мика Зайкова оспори твърденията му и сравни страната ни с останалите европейски държави, в които се наблюдава подобна практика към почивните дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

229

Аман от Сульовци

преди 6 години

Васил Велев(председател АИКБ) син на началника на трудови войски и член на БКП по времето на комунизма.Лесно може да се провери това, Кирил Домусчиев(председател на КРИБ) син на директорката на заводи Балкан по комунизма,които той и брат му приватизираха,Божидар Данев(председател на БСК) бивш началник в БАН и член на ДС.

228

Аз съм българче

преди 6 години

До Счетоводител- къде бирата е 8 евро(най-скъпата бира се предлага по заведенията на Норвегия 65 крони около 7 евро справка от април месец 2017),и къде наема е 150 лева(не и в София няма под 300 лева мизерен едностаен в някой от крайните квартали).Но поредният *** като теб най-вероятно не излизал от пределите на БГ,обяснява колко зле живеят на запад при 1,5 милиона бг емигранти.И като обиждаш че човека пише с правописни грешки,това не му пречи пак да работи за 9-10 евро на час.

227

Американ

преди 6 години

До Тони(244)Ми заминавай за Германия тогава, какво хленчиш?А германците идва тука ,където се работи - и плаща - доста повече.

fallback