Снимка: архив, Reuters
fallback

По прогнозни данни до 2020 г. всеки втори българин ще страда от хронични респираторни (дихателни) алергии. Една от причините е промяната в начина на живот на съвременния човек.

Близо 30% на сто от хората у нас имат алергичен ринит (алергично възпаление, протичащо със секреция от носа, запушване, сърбеж в носа и кихане), а около 40% от тях развиват астма. Това стана ясно от думите на доц. Мария Стаевска от Българското дружество по алергология по повод Световния ден за борба с астмата, който беше отбелязан на 2 май.

Около 45% от астматиците у нас нямат правилна диагноза, отбелязва "Труд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

Основните проблеми идват от храненето. В продължение на стотици хиляди ходини години човекъ се е хранил по сравнително еднакъв начин. Храните, които е ядял са били чисти и естествени, само с малко термална обработка - плодове, зеленчуци, груби зърнени култури, семена, ядки, чисто месо. Сега се ядат изкуствени *** тъпкани с Е-та, ГМО-то, неестествени храни, които организъм третира често като непознати и реагира неясно как, имунната система се побърква - алергии. А има и други фактори...

14

Анонимен

преди 6 години

Решението е биологична терапия - заразяване с ***. Малко ***, тении и други, и няма алергия. Научно доказано.

13

бг

преди 6 години

Повечето хора са зомбирани от технологичния прогрес без да забелязват как биват третирани с отрови - кемтрейлс, консерванти, ГМО, ваксини. Западния свят(ръководството на ЕС и САЩ) е тих убиец на вашите души и тела.

fallback