Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Защо жените трудно се откъсват от своя насилник, а процесът на осъзнаване е дълъг, понякога с фатален край?

На 9 април отговор на тези въпроси ще даде гостът на "Провокативно" по Bulgaria ON AIR д-р Росанка Венелинова, директор на фондация "Център Надя" за оказване на помощ на жени, преживели физическо, сексуално и психологическо насилие.

По думите й при всеки човек прагът на чувствителност е много индивидуален.

"За всеки човек различни неща значат насилие. Затова е толкова важно в каква среда си, от какво семейство произхождаш, какъв ти е социумът, какви са разбиранията. За някои дори физическото посягане и посегателсто не са насилие. Триединството на срам, страх и вина е в основата", обяснява д-р Венелинова.

Цялото интервю гледайте в "Провокативно", неделя от 10:30 по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

лупи

преди 7 години

Познавам една такава. Разведе се с един, който я ревнуваше и пребиваше и след това отиде при друг - същия,но малко по-груб във всяко едно отношение

16

Lan

преди 7 години

НЕ говорим за други държави, където жената може да претендира за нормална издръжка - в България не плащаш издръжка на жената, а само ако децата са присъдени на нея, плащаш на децата и то са такива смешни суми, които със сигурност и сега ги даваш за децата си, даже и в пъти повече! Виж ако НЕ работиш и разчиташ на нея...:), тогава вече ти е жално положението!

15

Lan

преди 7 години

Отиваш и се консултираш с адвокат. При това положение е твърде възможно да се борите и за децата (за да не сменят те жилището си) и съответно (ако жената работи) да се борите и за издръжка на децата! Т.е. тя е в по-неизгодната позиция...Интересно ми е как "мъже" го раздават мрънльовци - ти имаш права, точно както и тя. Никой няма право да тормози никого!

fallback