Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Предаването на Слави Трифонов ще се гледа всеки път от зоркото шефско око и ще се преценява ден за ден дали да бъде излъчвано. Другият вариант е сваляне от bTV на шоуто му, което е много вероятно, пише "168 часа".

Затова екипът му има план "Б" – създаване на всенародно политическо движение, което да повтори бума на НДСВ от 2001 г., пише изданието като се позовава на запознати с кроежите на кръга около шоумена, чието предаване бе спряно в деня след изборите - понеделник, 27 март.

Oще по темата

Поводът бе негова декларация, с която дава ултиматум на новите депутати да започнат работа по въвеждането на мажоритарен вот.

Ако ли не, Дългия се закани, че ще отиде на протести пред парламента, и намекна, че ще бъде последван от милионите, гласували за референдума.

Според сондажи на социологически агенции екипът на Трифонов не можел да се надява да привлече абсолютно всички, които са поискали мажоритарни избори.

През ноември 2016 г. 2,5 млн. души казаха "да" на гласуването за личности, а не за кандидатури, спуснати от партиите.

В екипа му си давали сметка, че много хора не го харесват, но го възприемат като алтернатива на статуквото и като новия спасител на България.

Освен това там вече се чудели дали шоуто не е остаряло и не е необходимо да се върви по друг път. Още повече че в предаването все повече се говори за политика.

Официално Слави Трифонов засега отрича, че ще прави политически проект, но по същия начин и Бойко Борисов дълго не признаваше, че ще създаде ГЕРБ. Да не говорим за царя, който изненада всички.

Близки до предаването твърдят, че ако то бъде спряно, екипът ще върви към варианта всенародно движение, подобно на това на царя от 2001 г. Паралелно с това ще се нагнетява напрежение и с протести.

Според политолози обаче зад шоуто не стои такава мобилизирана маса, каквато имаше по време на шествията от 2013-2014 г. Тогава Борисов обяви, че ако не били привържениците му, те едва ли са щели да бъдат толкова продължителни и масови.

От тази гледна точка е спорно дали спонтанните протести на шоуто ще издържат повече от няколко дни.

Любопитното е, че партиите вече са проучили и част от хората, които ходят на концертите на Слави Трифонов.

Причината - не е изключено именно те да окупират Народното събрание.

"Това са хора, които се интересуват предимно от музика, трудно ще бъдат превърнати в професионални протестъри", твърди запознат.

Дори и да се стигне до някакви истерии, БСП и ГЕРБ вече имат разработени схеми за реакция. Те обявиха, че са за германския вариант на мажоритарна система. Което е модификация на смесената система и тя няма нищо общо с хардварианта, предлаган от хората на Слави Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

Referendum

преди 7 години

И Слави няма да е читав:interesnoto.info/slavi-i-ekipyt-mu-nadiavame-se-che-svobodata-na-slovoto-e-nasha-obshta-kauza/

121

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен - ЗАЩОТО Е *** С ТЕЗИ СТОТИЦИ МИЛИОНИ РЕВОВЕ - за производство и управление на бизнес се иска и дупе, и разум, и знание, и човещина! А тоя няма нищо!!!!!!!

120

Случаен

преди 7 години

Царят ни оправи, Бареков ни оправи, Радан се напъна, ама нищо не роди, Христо Иванов и той имаше родилни напъни! Еееее, сега и Славито се мъчи да роди някакво отроче но...... Ха дано, ама надали! Всички са се юрнали да стават политици и да глозгат, кой колкото може до кокал. Ако искаха да помогнат на БЪЛГАРИЯ и Българският народ, ако искаха просперитет за БГ, щяха да се ОБЕДИНЯТ и наистина да се роди някакво демократично управление! Ако милееха за БГ, но скоро не ще да стане. Избори докога?

fallback