Снимка: Булфото, архив
fallback

Средно по 19 приемни семейства на месец остават без настанените в дома им деца заради лоши грижи, тормоз или насилие. През миналата година 235 временни родители са били заличени от регистъра за приемна грижа, показват данни на Агенцията за социално подпомагане (АСП). Така на семействата се забранява да отглеждат нуждаещите се деца в дома си, а вече настанените у тях хлапета се прехвърлят при други приемни родители.

До тази мярка се стига, когато семейството не полага достатъчно грижи за детето или то е било жертва на насилие“, обясниха социални работници пред в. "Монитор".

През миналата година заради психически и физически тормоз над приемно дете отдел „Закрила на детето“ в Плевен е заличило от регистъра 55-годишна жена.

Временната майка отглеждала второ дете от дома за сираци, с което обаче не се справяла.

"Използвала е обидни квалификации спрямо детето, подценявала е възможностите му и го сравнявала с предходното дете. Признава, че шамаросвала детето, когато не можело да реши някоя задача, се казва в доклада на социалните. Проверката им показала и че 11-годишното момиче се отглежда в неподходящи условия.

„Детето е нощувало в една стая с непълнолетните внуци на приемния родител, с което е поставено в риск“, твърдят още от отдел "Закрила на детето“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 7 години

Според мен родителството трябва да се премахне.Всички деца трябва да се отнемат от родителите и да се гледат от държавата при равни условия.Така в децата ще ще изгради силна колективистична връзка и отдаденост към останалите.Образованието и възпитанието на децата ще бъде универсално и уеднаквено.Така всички ще имат равен старт в живота!Гледането на децата в семейства фрагментира обществото и обърква децата.

13

Анонимен

преди 7 години

Незаконната заповед - образец с която социалните крият докладите си и прикриват докладите на фондациите на психолози твърдящи, че са "обучаващи" социални работнци и "обучаващи" осиновители.Докладите се крият от родителит. И кафе-машина може да настани дете:https://yordantodorov.files.wordpress/2015/05/d0b7d0b0d0bfd0bed0b2d0b5d0b4.jpgТочат се хиляди левове от фондации. С психиката на децата се играе, родителите се малтретират психически. Мреца за децата НИКОГА не е протестирала срещу това

12

Анонимен

преди 7 години

Идеята че всяко дете трябва да живее в семейство е изродена до манипулиране на определен брой семейства. Подлъгват ги, за да могат да ги запишат като псотоянни клиенти на НПО-та цел финансиране. Принуждават ги да спазват правила с които хората не са съгласни, и когато протестират ги обвиняват в насилие (без значение дали има или не) и ги изхвърлят. Зад социалните стоят фондации от обучители(!) отНПО на социални работници от ОЗД .

fallback