14

Анонимен

преди 7 години

Според мен родителството трябва да се премахне.Всички деца трябва да се отнемат от родителите и да се гледат от държавата при равни условия.Така в децата ще ще изгради силна колективистична връзка и отдаденост към останалите.Образованието и възпитанието на децата ще бъде универсално и уеднаквено.Така всички ще имат равен старт в живота!Гледането на децата в семейства фрагментира обществото и обърква децата.

13

Анонимен

преди 7 години

Незаконната заповед - образец с която социалните крият докладите си и прикриват докладите на фондациите на психолози твърдящи, че са "обучаващи" социални работнци и "обучаващи" осиновители.Докладите се крият от родителит. И кафе-машина може да настани дете:https://yordantodorov.files.wordpress/2015/05/d0b7d0b0d0bfd0bed0b2d0b5d0b4.jpgТочат се хиляди левове от фондации. С психиката на децата се играе, родителите се малтретират психически. Мреца за децата НИКОГА не е протестирала срещу това

12

Анонимен

преди 7 години

Идеята че всяко дете трябва да живее в семейство е изродена до манипулиране на определен брой семейства. Подлъгват ги, за да могат да ги запишат като псотоянни клиенти на НПО-та цел финансиране. Принуждават ги да спазват правила с които хората не са съгласни, и когато протестират ги обвиняват в насилие (без значение дали има или не) и ги изхвърлят. Зад социалните стоят фондации от обучители(!) отНПО на социални работници от ОЗД .

11

Анонимен

преди 7 години

Експериментът приемни родители рано или късно ще спре. Социалните систематически тормозят и осиновотелите, като говорят насаме с децата и ги приучават да доносничат за всичко.Представете си едно дете сменящ всеки 2 години приемните (ПРАВИЛО) и всеки 3 месеца минимум, понякога по-често оставащо насаме със социалният (ПРАВИЛО). А фондаците от мрежа за децата ги принуждават (ПРАВИЛО) да имат и ежеседмичен психолог.Кое дете ще уважава такъв родител? Следят ги като ЖИВТОТНИ!

10

Анонимен

преди 7 години

от статията не се разбира какъв е бил проблема с приемният родител.Няколко шамара, че го мързяло да учи или няколко псувни ,че е лентяй ......., а и да, преди сто години всяко семейство с по 5 деца е имало стая за всяко едно от тях.

9

Анонимен

преди 7 години

Жалко е, че децата са потърпевши от експеримента "приемни родители" . Всъщност за много хора приемната грижа е точно доходоносен бизнес, като дори съм чувала за даване на рушвет на социални работници, за да бъдат уредени с деца. Дори ни искам да си представям какво преживяват горките дечица, подхвърляни от семейство на семейство...

8

Анонимен

преди 7 години

Не може чалгари да гледат деца. ***.

7

Анонимен

преди 7 години

Когато бяхме деца по цяло лято бяхме при баба. При къща на два етажа, всички спяхме в една стая. Аз и братовчедка ми на персон и половина, брат ми и братовчед ми в две единични легла. Най обичахме когато баба идваше да ни разказва истории и лягаше при някой от нас на леглото. Иначе стаи и легла много, но ни беше най-хубаво да сме заедно.

6

@ Lan

преди 7 години

Действително и на мен ми направи впечатление същото, добре разбирам че не са братчета, но все пак 11 годишни изнасилвачи ??? Разбира се шведските семейства я имат тази традиция ...

5

Lan

преди 7 години

1 Бизнес казваш! Истината е, че какъвто си, така отглеждаш и деца, независимо твоите или чужди. Бас ловя, че така е гледала и собствените си...НО е нямало кой да я следи!

4

Lan

преди 7 години

Не мога да приема, че да спи в една стая с други деца е "риск". В нормалните семейства това е нормално! Едно време са спели по 6-7 човека в една стая! Какво се очаква - да не ѝ гостуват внуците ли?!

3

Анонимен

преди 7 години

Няма такова животно ПРИЕМЕН родител.Прилагателните не променят същността на нещата, РОДителят е човек, който се радва, е не човек който взема, за да се мотка дете из къщата му...Родител, корена на думата е род и това не е случайно. Ако иска да се грижи за детето и наистина го обича, единственият начин е да го осинови.D Да му даде името си..

2

.

преди 7 години

Съд за лелките и за приембите мародери.

1

Анонимен

преди 7 години

защото за п,иемното семейство това е бизнес а не г,ижа за дете