Снимка: Булфото, архив
fallback

Върховният административен съд окончателно отмени пръстовия отпечатък, който бе въведен от бившия здравен министър Петър Москов като метод за регистрация в болниците, съобщи "Дарик".

Oще по темата

Съдът спря действието на въпросната система още през ноември, но тогава здравното министерство, здравната каса и Министерският съвет обжалваха становището на съда. Днес обаче решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Пръстовият идентификатор бе атакуван в съда от Центъра за защита на правата в здравеопазването, Федерация "Български пациентски форум" и Сдружението на частните болници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 7 години

До ъпсурТФирмата, която разработи настоящата система, през 2003-4 г. е разработвала някаква друга инфо- система за болниците, но да сте я усетили, да има данни за движението на болните и състоянието им? - Не! А фирмата, която с наредба (поне така пишеше в нета от началото на миналата година) ЕДИНСТВЕНО има право да продава апаратчетата (около 300 лв. едното) е същата, която разработи пръстовата система за 450 000 лева. По-натам - смятайте.

23

Анонимен

преди 7 години

Единственото в света правителство, което си позволи така да се изгаври с немощните си, болни граждани, като ги приравни на престъпници, с обидното, малoyмно "обяснение", че така ги прави "горди контрольори" на собствените им пари за здраве. Щеше да е безумно смешно, ако не беше прозрачно прикритие на грозно действие към податливия на ласкателни заблуди, българин.

22

До 20-ти Анонимник

преди 7 години

До АнонименПриятелю, а не те ли гложди, че нещо, което е въведено преди по-малко от година се отхвърля с лека ръка без да заработи? Мен ме навежда на мисълта за бунт. Явно бърка игрите на настоящата система. Ти купуваш ли си телефон всеки месец, защото не ти харесват иконите или мелодията?

fallback