fallback

Скандалният македонски журналист Миленко Неделковски, който счупи паметната плоча на връх Каймакчалан, отправи нови нападки към България.

"Ние не сме България - на улицата няма мафия, няма убийства. Ние сме кротък и мирен народ", каза македонецът в телефонно интервю за сутрешния блок "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Неделковски каза това по повод отказа на шефа на НИМ Божидар Димитров да отиде в Скопие на тв дебат с него.

Разговорът трябваше да се състои днес, но Димитров реши да не пътува за Македония, защото не изпълниха искането му предаването да е пряко. Вчера шефът на НИМ обясни и че е бил посъветван от македонски колеги, че може да бъде посрещнат от недобронамерени младежи.

Днес Неделковски отхвърли опасенията и уточни, че всякакви неприятели на Македония са гостували, но нищо не им се е случвало.

Според него директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров е намерил начин да излезе от ситуацията и е избягал от историци, които ще изложат факти и аргументи. Той напомни и че българския академик Георги Марков е отказал да отиде в Скопие и заключи, че българските учени се страхуват от Македония.

Божидар Димитров не успя да отговори на нападките на Неделковски в предаването "България сутрин" и да участва в задочния спор, тъй като се почувства зле минути преди да влезе в студиото.

През септември, малко след като гръмна скандалът с разрушената плоча, Неделковски също отправи обиди към България.

Той обвини българската държава в провокация с поставянето на паметната плоча в Македония.

"Българите са като кучета, които искат да маркират територия от дърво на дърво и така да заявят – това е наше. Не може да е българско, не може да е ваше!", каза тогава Миленко.

Неделковски категорично отказа да се извини за поругаването на паметника и предупреди, че ако пак опитат да поставят паметник на загиналите български войници, той пак ще го счупи.

"Когато се извини българският народ, тогава ще го направя и аз", заяви тогава той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

203

Норм

преди 7 години

Само искам да кажам дека не сме висчки с промити мозоци од титов комунизам има голем дел кои го разбираат това, аз сум от Македониа и гледам колку е заблуден и заслепен народот, и да искам неможам да кажам нешто против...зошто пекол ште ми го направат животот али тоа е што да правиш

202

Анонимен

преди 7 години

Оставете ги да се оправят тия макета. Рано или късно ще опрат до България. Сега като им разделят държавицата на две, че запада поддържа албанците, ще запеят друга песен. Ще ги видим се юнаци ли са или се л**.

201

Братя

преди 7 години

БЪЛГАРИ

fallback