Снимка: БТА, архив
fallback

Служебният премиер Огнян Герджиков заяви, че се надява да не се стига до крайни мерки, като скъсване на дипломатически отношения с Турция.

Той коментира в Русе скандала с предизборния клип на ДОСТ и последвалата реакция на Анкара.

Oще по темата
Герджиков посочи, че има известно напрежение в дипломатическите отношения между България и Турция по повод изказванията на турския министър на труда и социалната сигурност Мехмет Мюезиноглу, направени в Истанбул пред изселници от България на 3 и 6 март.

Премиерът припомни, че на 7 март се е състояла среща между заместник-министъра на външните работи Бойко Мирчев с посланика на Турция у нас Сюлейман Гьокче. 
 
По думите на Герджиков България трябва да бъде с Турция в добросъседски отношения и "всякакви подобни опити за не съвсем коректно отношение в предизборния период не са добри".
 
"Силно се надявам да не се стига до крайни мерки, като скъсване на дипломатическите отношения с Турция, това не можем и не бива да допускаме, защото става дума за две съседни страни", каза той.
 
Относно поръчка за закупуване на джипове за МВР, премиерът заяви, че служебното правителство е с кратък времеви хоризонт и прави всичко възможно да няма неща, които да будят подозрение, предаде БТА.
 
По повод на смяна на директори на държавни болници, Герджиков каза, че "няма нищо политическо, тъй като ние не сме политическо правителство, но там, където заварваме недобри неща, се мъчим да намерим по-добрите кадрови решения. Никой не е абониран за директорски постове".
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

153

Велемир

преди 6 години

До Nadia Nikolova 85 Герджик зн. Украса ТР БГ

152

Април

преди 7 години

Русия никога не ни е освобождавала. Идеята и е била България да стане задунайска губерния, но не са успели да се справят в международнатаобстановка. Разходите по войната сме си ги платили до лев. После следва месене във вътрешните ни работи с всички средства, до настоящия момент. Като се добавят и многобройните българи-продажници, ето ти настоящата картинка.

151

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 165Аз ако съм никога не бих помагала на БГ, просто ние сме не само неблагодарни ми даже и неглежираме и все едно не е вярно че толкова руски граждани са умрели за освобождението на нашта територия, за кято сега турция даже я нарекоха бивша територия на османската импреия. А сигурно знаете че в такова официално изявление всяка една дума е специално премерена и обмислена и не случайна

fallback