Снимка: кадър, BTV
fallback

Състоянието на 9-годишния Байрям, който чака за трансплантация на бъбрек в Германия продължава да се влошава.

В момента детето пътува 4 пъти в седмицата до Стара Загора, за да му бъде правена хемодиализа.

Заключението на лекарите е, че детето има сериозен проблем със сърцето, съобщава bTV. Сърцето на Байрям е увредено от високото кръвно и честите процедури.

Oще по темата
От Фонда за лечение на деца вчера за първи път са се свързали с бабата на момченцето, за да я уверят, че процедурата по заминаването е в ход, но все още нямат дата.

По информация на медията детето трябва да бъде прието в болница в Германия на 27 март.

Случаят с момченцето стана известен след като Фондът за лечение на деца разреши на Байрям да се лекува в чужбина, а Министерството на здравеопазването отказа да подпише документа с аргумента, че лечението може да бъде извършено у нас.

Семейството живее със заплатата на дядото, която е 500 лв. Парите отиват за гориво до Стара Загора и лекарства за Байрям. Въпреки че се грижи за внучето си денонощно, социалните отказали на бабата да бъде личен асистент на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Бай Хой

преди 7 години

Пратете го да се лекува хлапето, пък после оправяйте документи.

27

26

преди 7 години

Защото наглите, нагаждачите, алчните все си намират начин да оцеляват! Държавата, в ролята на екзекутор

26

Анонимен

преди 7 години

Няма откъде да се вземат пари за всички, а на един ако се отпуснат, ще се надигнат още стотици и те да искат. Няма как. Такъв е животът-------------------------------Това като го прочетох, щях да повърна! Как така се определя кой да живее и кой не, човешкият живот е еднакво ценен, трябва да се опитват всички шансове, независимо от цената. Нали не говорим за смъртни присъди над тежки престъпници рецидивисти убийци и т.н.?!За всеки е ясно, че пари има за всички, но в чии джобове отиват?!! Държавата с безхаберието си ОСЪЖДА НА СМЪРТ най - невинните си и качествените хора!! Защото наглите, наг

fallback