28

Бай Хой

преди 7 години

Пратете го да се лекува хлапето, пък после оправяйте документи.

27

26

преди 7 години

Защото наглите, нагаждачите, алчните все си намират начин да оцеляват! Държавата, в ролята на екзекутор

26

Анонимен

преди 7 години

Няма откъде да се вземат пари за всички, а на един ако се отпуснат, ще се надигнат още стотици и те да искат. Няма как. Такъв е животът-------------------------------Това като го прочетох, щях да повърна! Как така се определя кой да живее и кой не, човешкият живот е еднакво ценен, трябва да се опитват всички шансове, независимо от цената. Нали не говорим за смъртни присъди над тежки престъпници рецидивисти убийци и т.н.?!За всеки е ясно, че пари има за всички, но в чии джобове отиват?!! Държавата с безхаберието си ОСЪЖДА НА СМЪРТ най - невинните си и качествените хора!! Защото наглите, наг

25

Badstvie

преди 7 години

До ГостЗнам какво имаш предвид! Съгласен съм за ситуацията, която описваш!Но това е дете! Не си вкарвай грях, като разсъждаваш за едно дете така! В случая етноса няма значение!

24

Анонимен

преди 7 години

Ако му бяха сменили името можеше и веднага да отиде на операция

23

Nadia Nikolova 85

преди 7 години

Дано Господ да помага на това дете.Очевидно лекарите търгаши в България вече не се заклеват да спасяват човешки животи,а се кълнат във вечна вярност към парите.Как ли спят нощем?

22

Анонимен

преди 7 години

При това увредено сърце и високо кръвно, няма анестезиолог в България който да си сложи главата в чувала... Престанете да плюете лекари и болници! Нито тук, нито в Германия ще му помогнат. Просто ще изхарчат едни пари, а има други нуждаещи се деца с реален шанс за живот.

21

Гост

преди 7 години

Те тия точно "най -святи "деца и техните родители, дето ги издържаме ние,като станат повече от нас, тогава ще ви светне в главите, ама ще е късно! Щото има вече цели села и градове в България, дето не стъпва бял крак!

20

Анонимен

преди 7 години

Ако тези пари се наливат в българските доктори и болници, може би ще е много по-добре за цялата нация. Сега се дават милиони , като голяма част са за операции с нулев шанс. Една операция е на цената на специализацията на български хирург в Германия, който като се научи може да оперира после 50 български деца..никой не мисли в переспектива у нас, работи се на парче. Не чакайте, оперирайте детето е България щом може,с чакане какво искате да докажете, че и в Германия умират пациентите ли???

19

Край

преди 7 години

Истината - с трансплантиран бъбрек 50% преживяват 10г. Максималния живот е 30 г. но случайте са единични. През цялото време се вземат имуносупресори и всеки грип може да е фатален. От сърце желая на детето да бъде здраво и да живее дълго и щастливо - но не плюйте българските лекари и България. Загубих дете - нито един български лекар не е гледал на мен като на касичка.

18

Анонимен

преди 7 години

Колегата е прав. Трябва да се даде статистика ,колко операции са направени в чужбина и с каква успеваемост. И в Англия и в Германия е див капитализъм, обещават им чудеса, като са наясно, че човекът е пътник само и само да вземат пари за скъпо струваща опеарция. Не са един или два случаите, когато семейството взема кредити, да отиде в чужбина, човекът си отива, както са им казали в България, но дълговете остават... Проблемът в България,е че нехуманно се казват диагнозите и не обясняват подробно

17

Край

преди 7 години

Толко ли не вдявате че западните и турските клиники действат като врачки - " дайте пари да ви излекуваме от нелечими болести". Що не разгледате статистиката колко години се преживява с трансплантиран бъбрек, сърце, бял дроб и тогава да плюете българските лекари и държава.

16

Край

преди 7 години

До всички дето ги е срам че са българи. Хвайщайте пътя - влакове - Калотина, Тарминал 1 или 2 или терминално - изчезнете от родината ми. Не са виновни българите и не е виновна държавата ни за това че детето е зле. Дано бог му даде сили да се оправи.

15

Годзилчо

преди 7 години

Майка и баща има ли? Цяла държава е впрегната с проблема на детето а за родителите нищо. Покойници ли са?

14

Александър

преди 7 години

В такава жалка държава живееме... :( Срам ме е че съм Българин в такива ситуации.

13

до Мнение

преди 7 години

Съгласен съм с теб?НЗОК е една паразитна,гълтаща много милиони от нас,данъкопланците структура,която се явява посредник м/у болния и лекаря!Скъпо платен и напълно излишен посредник,на наш гръб!Овчедушието ни е прекалено и ги търпим!

12

Анонимен

преди 7 години

Вижте сега , ако трябва да бъдем коректни , всички тежко болни деца заслужават адекватно лечение. Защо тогава се пише навсякъде само за едно дете ? Останалите по-малко ли се нуждаят от помощ?

11

сопата

преди 7 години

Срамота за България, ще изгасне детенцето пред очите ни. Има ли значение от кой етнос е, дете е! Защо отлагат, да го оперират в България като могат. След нормален разговор с дядото и бабата сигурно щяха вече да са го оперирали. Ама не - всичко през медиите и никаква човещинка.. всеки ден прави ситуацията по безнадеждна, скоро съчицето няма да издържи такава операция, ако ще и на марс да го оперират

10

Мнение

преди 7 години

Кой позволява да никнат болници и клиники като гъби, които могат да лекуват само хрема а в същото време черпят от общия ресурс? Това е престъпление. Искам моите здравни вноски да отиват в максимум 10 големи здравни заведения за цялата страна, които могат да лекуват всичко! И там да има професори и изобщо добре заплатени светила в медицината които адекватно да лекуват.И още защо никои журналист не попита колко е щата на НЗОК? Колко пари отиват за подпиращите бюрата тетки?

9

Vassia N. Ilieva

преди 7 години

До от менPisnalo Vi e, no ne ot novinata, a ot sudurjanieto i-niama rezultat! Biurokratite na tova razchitat-da ni pisne i da vdignem rutze! Kajete kak da stane umesten natisk?Izvinete za latinitza, molia.