Снимка: Паоло Кортези, bgonair.bg
fallback

Всеки човек, независимо от своята расова, национална, етническа и религиозна принадлежност има право на достоен живот, в която и страна да се установи да живее, пише в свое становище Католическата църква в България по повод настаняването на семейство Албакри в град Белене.

Припомняме, че на 1 март свещеникът Паоло Кортези прие сирийско семейство в католическата църква в Белене. Действията му предизвикваха напрежение в града и се стигна дори до заплахи за живота на католическия свещеник.

Паоло Кортези поясни пред Bulgaria ON AIR, че католическите общности са помолени от папа Франциск да настаняват поне по едно семейство бежанци.

При ситуацията около настаняването на сирийското семейство в Белене се изкривяват фактите и с това се провокира езикът на омразата, пише в становището на Католическата църква.

От там отбелязват, че семейство Албакри е дошло в България законно, има получен статут, което означава, че членовете му имат всички права, като на българските граждани, без правото да гласуват и да участват в армията.

Сред правата им е и това – по свой избор да определят в кое населено място да се установят и да положат основите на своя нов живот, с честен труд и в мир със съседите си, пише още в становището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

174

Анонимен

преди 7 години

"Всеки човек, независимо от своята расова, национална, етническа и религиозна принадлежност има право на достоен живот"Това е едно становище, което мюсюлманите НЕ споделят. За тях има само "ние" и "те".

173

Малко истина

преди 7 години

За тези,които плюят католицизма,да не забравят,че в България живеят католици от стотици години!Аз съм един от тях,впрочем целият ни град е католически!Както и 2/3 от Белене също са католици!Дали може да ми обясни какво го прави по-голям българин от мен това,че той е православен!Не слагайте хората под общ знаменател!Сигурен съм,че част от хората на площада,които бяха против семейството също са били католици,както и при тези,които го защитават има православни!Всички сме християни!

172

Анонимен

преди 7 години

До АнонименЩом носи чаршаф, християнка ли е?

fallback