Снимка: Кадър bTV
fallback

Бабата и дядото на 9-годишния Байрям Али, които се грижат за детето, са разбрали от новинити, че той ще бъде опериран в Германия.

Oще по темата

Детето се нуждае от животоспасяваща бъбречна трансплантация и докато тя не бъде направена той всеки ден е на хемодиализа.

Здравният министър Илко Семерджиев вчера подписа формуляр за лечението на Байрям в Германия, но оказа, че близките на детето не са били уведомени за това.

"На нас никой не ни се е обадил", обясниха бабата и дядото на момчето пред bTV. Те не знаят дали и кога ще пътуват за операцията.

Междувременно Байрям пътува всеки ден от село Тъжа до Стара Загора за хемодиализа.

Детето имаше одобрение и осигурен финансиране за операция в Германия. Трябваше да замине на 20 февруари. В последния момент обаче от Министерството на здравеопазването отказват да разпишат т.нар. формуляр S2 с мотива, че трансплантацията може да се извърши в България.

Директорът на правителствената болница "Лозенец" обяви, че може да направи операцията, но заради обществения натиск се отказа и в крайна сметка от МЗ решиха да разпишат задължителния за пътуването формуляр.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

?!?

преди 7 години

Да откраднат тук малко парици, защо да ги дават в Германия да излекуват детето! Нали Семерджиев. Гадните номера от времето на Ореха се връщат.

9

Анонимен

преди 7 години

Добре , че детето се казва Байрям , че да има пари , ако беше Иван нищо нямаше да стане. Нашите обективни медии нямаше да напишат и ред за него , защото Сорос не плаща за защита на български деца .

8

Оффффф

преди 7 години

Хайде като се наспите да я напишете наново тая статия, че е пълна с грешки. А що се отнася до Байрям - дано се оправи детето, но щом може да се оперира и тук, за чий ... трябва да се изсипе една торба пари, за да ходи в Германия (където сигурно ще го оперира украинец или сърбин)? А майка му и баща му къде са? Бабата и дядото решили, че имат само права и това е.

fallback