fallback

Общ преглед

България отбелязва днес 144-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

В негова памет в цялата страна има възпоменателни церемонии, отслужват се и заупокойни богослужения. През целият ден пред паметника на Васил Левски се трупат хора с цветя, а от няколко дни ученици от цялата страна са на почетен караул.

Кулминацията на честванията са тази вечер. От 17 часа в столичния храм "Св. София" патриарх Неофит ще присъства на панихидата в памет на йеродякон Игнатий – Васил Левски. След края на богослужението в литийното шествие до паметника на Апостола ще се включат духовници и граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

БЪЛГАРСКИЙ

преди 7 години

Американците и колкото филми да направят за техните си измесени герои, никога няма да могат да се доближат дори малко до величието на Васил Левски! Истинския борец срещу злото. Не знам какво сърце трябва да имаш, че да се изправиш срещу цяла империя от зли и диви турци. Този човек е неземен, най-великият герой борещ се против злото за всички времена!!!

27

Петьо

преди 7 години

И аз искам да съм като Левски!

26

Лево Тесно

преди 7 години

Много пъти насам-натам се мъчат да го докарат като Левски много *** на, не могат! По пет пъти пробват и пак тая и все тая. Иначе на вратовръзки и костюми го докаруват *** не е баш. Ай дано за в бъдеще да не е само с хвалби и гордости, а и наистина да се постигне народният успех.

fallback