Снимка: архив, БулФото
fallback

Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров разобличил телефонни измамници.

"Сутринта ми звънна човек, който се представи за Иван Симеонов – заместник-началник на 6-то Районно управление. Той ми каза, че предстои разпит на задържан англичанин, който е уличен в няколко престъпления, но в момента няма преводач. Помоли ме да изпратя от музея човек, който говори английски език. Първоначално не се усъмних и изпратих жена, най-добрият ни преводач, като я снабдих с телефона на този човек, а дадох и нейния на въпросния Иван Симеонов. Той дори посочи номера на стаята, в който да го търси – 308“, разказва директорът на НИМ пред "Фокус".

След като жената тръгнала към полицейското управление, получила телефонно обаждане, с което са я информирали, че обвиняемият, на когото тя е трябвало да превежда, си е наел адвокат.

"Не кой да е, а известният адвокат Марковски. Малко по-късно ѝ се обажда човек, представящ се за адв. Марковски, който ѝ казал да купи един стек хубави цигари за подсъдимия. Казал ѝ да купи и една бутилка старо уиски, което да му дадат, както и да донесе 100 лева. Жената, много притеснена, обяснила, че има само 20 лева в себе си. От своя страна той й казал да се върне и да вземе пари от мен", разказа проф. Димитров.

Той се усъмнил и сезирал полицията. Негов познат в Криминална полиция му обяснил, че това е номер на телефонните измамници от последните няколко дни.

"Представят се за полицаи и не искат големи суми", коментира проф. Димитров и подчерта, че това е вторият му подобен случай за две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

Като се е обадил в полицията ще има ли развитие? Или както винаги ще се пошуми два-три дни, а после нищо? После друг такъв случай ще има, и друг, и друг... А народът спи зимен сън и чака да го стрижат. Заслужаваме си и управниците, и престъпниците, и положението си, от което се оплакваме постоянно. Даже заслужаваме да бъде много по-зле, след като сме такива овце. Картината с овцете в президентството е много на място. Жалко, били сме горд народ, а вижте в какво се превърнахме.

10

Анонимен

преди 7 години

Ако искат да ги спрат - за един месец ще приключи всичко. Ама докато българинът си спи дълбок перманентен сън, тип кома, нищо няма да се случи. Българин стана нарицателно за мошенник, измамник, злоба и дребнавост. 10 процента *** стана каймака на обществото.

9

Джо

преди 7 години

Ето, професора е успял да се усъмни веднага и то за нещо относително дребно, в сравнение с хилядарките, които хвърчат от терасите. Значи не е до възрастта човек да си размърда мозъка, а до умствения багаж заложен в самия мозък.

fallback