Снимка: архив Булфото
fallback

Роми от цялата страна се вдигат на протест срещу надути сметки за ток в кварталите им. Те се стягат за митинг пред енергийното министерство утре.

Това обяви лидерът на ромската партия ДРОМ и вече бивш депутат от ДПС Илия Илиев.

В съобщение до медиите той пише, че до него са пристигнали многобройни оплаквания.

Oще по темата

Илиев обясни, че в тях има сигнали за това, "че системно се получават неоправдано високи сметки за ток основно в ромските квартали на територията на страната", обясни Илиев.

Пред енергийното министерство ромите ще поискат от новото правителство пълна ревизия на договорите с енергийните оператори и въвеждане на строг контрол за тяхната дейност.

"Ние сме твърдо убедени, че ангажимент на държавата и на всяко управление е да бъде добър стопанин и да полага усилия и контрол към всеки един външен инвеститор, без значение с какви параметри и мащаб работи на територията на нашата страна", обяви Илиев в съобщение до медиите.

Той припомни, че в България народът е суверен и никой не може да нарушава правото на хората да имат ясна и прозрачна информация за какво и колко плащат.

Ромите водени от "ДРОМ" притестираха и в началото на януари. Тогава те изляха недоволството си срещу ВМРО и  се обявиха против расовата дискриминация в страната.

Тогава Илия Илиев поиска лишаване от свобода за насаждане на расова омраза и обвини Волен Сидеров, Ангел Джамбазки и Валери Симеонов в подобни действия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 7 години

Какво ги бърка, нали не ги плащат?!

59

8

преди 7 години

жалкото тука е , че само *** протестират срещу очевидно завишените сметки и грабежа на ерп-тата - *** колкото и да го eбaт все си плаща като поп

58

Кирил Софийски

преди 7 години

Кой ги надува ? Те тия шведите ,сега установиха ,че тока се плаща и били им надували сметките ! Е при енергото на бат Сали по- евтинко беше! А и те що се греят на ток? Ем гората оголиха , хем и тока им скъп. Да ги ожалишV

fallback