Снимка: Булфото, архив
fallback

В София има около 900 места, предвидени за паркиране на хора с трайни увреждания в Синя и Зелена зона.

Доста често обаче ставаме свидетели на водачи на автомобили, които са паркирали неправомерно на тях. Обособени места за паркиране има и в големите бизнес и търговски центрове.

Един от хората, на които е отнето правото да спират на места за хора с увреждания, е Владимир Гюров, който се придвижва с помощта на инвалидна количка. По негови думи, почти винаги паркомястото предназначено за него, е заето от някой нарушител.

От 10 години Владимир Гюров работи в голям бизнес център, разказва Нова тв. Количката не му пречи да живее активно – да играе тенис, да изкачва Мусала, да скача с парашут.

Паркирането в града обаче се оказва най-голямото предизвикателство за Владимир.

В повечето случаи, в които Владимир пристига на работа, местата за паркиране за хора с увреждания, вече са окупирани неправомерно. Глоба няма, по стъклата на наглеците лепят единствено стикери.

От управата на бизнес центъра твърдят, че няма какво да се направи по въпроса.

А положението по моловете е още по-страшно. Хора, спрели на такива места, или не отговарят на Владимир, или му казват, че са за малко. Други пък директно му казват да си гледа работата.

Сигнали за неправомерно паркиране на инвалидно място се подават към Столичния инспекторат. Глобата, която грози нарушителите, е 200 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Божидар

преди 6 години

До Скитник Стига сте го пъхали този " комунизъм" където може и не може! Не въпрос до "комунистически" привилегии, а до съзнание или по-скоро до липса на такова... Това са душевни инвалиди, а не посткомунистически индивиди!

25

batkata

преди 7 години

Dnes 29 01 2017 sutrinta gledax po nova tv sastiat reportaz Draga Maria Nesterova sprete da prepisvate ***

24

гестапо

преди 7 години

Подавайте сигнали до арменския поп, ловно-рибарската дружинка, дружеството на бабите, горското стопанство, европейския парламент, дружеството на теляците, на ***, но да не сте посмели да безпокоите КАТ. Такива дребнотемия не ги интересуват! А бе, вие *** ли сте? Кой ще санкционира лъскава кола? Който иска да се отърве от държавна работа! Има ли такива "дураци"?

fallback