Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Под претекст, че пазят президента да не му хвърля ябълка, 3-ма яки субекти - общо 360 килограма - наричани с респект "гардове от НСО" се хвърлиха върху моите 55 килограма…

Така Илияна Беновска, която се опита да хвърли ябълка към Росен Плевнелиев на последната му пресконференция като президент, но бе извадена от гардовете на НСО, описа своето виждане за случката в сградата на президентството.

В сряда на брифинга на Плевнелиев и Попова Беновска попита вече бившия държавен глава какво са му заплатили, за да стане проводник на американската политика. Докато довършваше въпроса си тя си извади ябълка и се опита да я метне към президента както направи това към Румен Радев в нощта на изборите в НДК. Сега обаче гардовете от НСО й попречиха и я извадиха от залата на пресконференцията.

Още по темата

"Не знам на какво, освен да бъхтят за мускули, ги учат тези момчетии от НСО… Дали им дават и по някоя книжка да попрочетат ,че да мислят преди да се демонстрират като добичета?", попита Беновска в предаването си по радио К2, цитирана от "Фокус".

Водещата припомня филма "Бодигард" и "как многопластово Кевин Костнър изигра ролята на бодигард на Уитни Хюстън…

"Нека и да напомня на експрезидента Плевнелиев, че "неговият голям личен приятел" експрезидентът Обама на последната си пресконференция заяви, че журналистите трябва да са "не симпатични, а скептични и трябва да задават неудобни въпроси", каза още Беновска.

Тя настоя началникът на Националната служба за охрана генерал-лейтенант д-р Ангел Антонов да й отговори официално кое е предизвикало "животинската агресия на подчинените му" към нея.

"И преди да отида и аз като Гришо "да си взема една студена вана, а после да потренирам", за да поддържам спортната си форма да устоявам да стоя изправена и на крака, когато ме нападат 360 кг живо тегло-бодигардове от НСО ще ви попитам: "Що ли пък изхабих хубавите ябълки, а не метнах по Плевнелиев обувка?!", завършва коментара си журналистката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase