Снимка: БТА
fallback

Новоизбраният лидер на АБВ Константин Проданов обяви амбицията на партията да създаде алтернативен лявоцентристки блок.

В тази връзка от партията днес направили предварителен разговор с "Движение 21" на Татяна Дончева.

"Нашето виждане е, че е необходимо прагматично да търсим разширяване на нашето влияние чрез потенциални партньорски формации, с които имаме допирни точки", обясни Проданов, цитиран от "Фокус".

"Мисля, че нямаме непреодолими различия в основните си приоритети. Допълваме се взаимно в много от сферите. Мисля, че електоратите ни са сходни като идейни виждания и позициониране в политическото пространство", каза още той и допълни, че разговорите ще продължат.

Проданов каза, че от АБВ ще разговарят и с Движение "Гергьовден".

Председателят на "Движение 21" Татяна Дончева каза, че са започнали тези преговори, приемайки предложението на АБВ за евентуално постигане на коалиционно споразумение и общо явяване на следващите парламентарни избори.

"Запазваме като ключова радикалната съдебна реформа. Дали ще се споразумеем за общите приоритети, е въпрос на следващата седмица. От наша гледна точка няма непреодолими различия", каза още тя.

Според Дончева, ако разговорите им с АБВ се увенчаят с успех и постигнат коалиционно споразумение, хората ще имат възможност да видят в тяхно лице алтернатива.

Дончева уточни, че няма да търсят сближаване с БСП на този етап, защото нямало причини за това.

"БСП са наш конкурент, но не смятам да споря с тях на личностна основа", посочи пък Проданов.

Според него речта на президента Румен Радев вчера е била "доста предпазлива".

"Въздържа се от предлагането на решения. Допадна ми, че сложи акцент върху държавността и самостоятелната външна политика. Предходният президент остави много какво да се желае по тази тема", коментира лидерът на АБВ.

За новоизбрания президент Румен Радев, Дончева посочи, че той ще направи това, което може, а сегашния анализ намира за много закъснял.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

БЪЛГАРИН

преди 7 години

НЕ РАЗБРАХА ЛИ ЧЕ--НАРОДА НЕ ИСКА НИТО ГЕРБ БСП ДПС РБ---ИСКА ПРАВИТЕЛСТВО НА НАРОДНО СЪГЛАСИЕ ЗАЩИЩАВАЩО СУВЕРЕНА СУВЕРНИТЕТА И ИКОМИЧЕСКО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ ДО ТУК С ГЕНОЦИДА НАСОЧЕН ЕДИНСТВЕНО СРЕЩУ БЪЛГАРИНА ПОДДЪРЖАН ОТ ЕС И САЩ

41

БКП

преди 7 години

Тази червена бабичка иска да е на всеки километър. И какво пипне,все изсъхва.Боже,опази мъжете!

40

...

преди 7 години

Ех, Константинов//"самостоятелната външна политика" , обещана от Радев ти харесала... Искаш да кажеш, завой към Москава- това ли е САМОСТОЯТЕЛНОСТ? Млад си и не знаеш, какво беше "с съюз със СССР"...Трябва да се стремим към цивилизовани и напредничави съюзници, какъвто е ЕС и да спазваме договореностите, а не да търсим лъжлива "самостоятелност'.

fallback