Симеон Петков. Снимка: Facebook
fallback

Директорът на столичното 51-во СОУ "Елисавета Багряна" Асен Александров обяви, че не той е виновен негови голи снимки да се появат на сайта на школото.

"Жертва съм, не разбирам кой толкова ме мрази, че да ме съсипе", настоява той в интервю за "24 часа".

Настоява, че няма обяснение как срамните фотоси са попаднали на сайта, не отрича, че снимките са негови, макар и манимупилани – от главата до кръста бил той, но надолу...

"Да се снимаш по бански, лошо ли е?! Казах, че са манипулирани частично снимките, но... все тая. Наистина нямам обяснение. Някой много ме мрази. Не знам, всичко може да е", твърди той.

Александръв, който е математик и информатик има обаче обяснение – компютърът му бил хакнат.

"Няма защита. Аз съм и доверчив. Не съм предполагал, че мога да бъда интерес за някого. Нямам представа, нали ви казвам. Тезите, че аз съм ги качил по погрешка - това е абсурдно. Самото качване в един сайт изисква няколко операции. Това за един специалист е абсурдно. В смисъл защо да не се хвърля през балкона, а ще предпочета бавна смърт. Няма как да е по погрешка… Това не е като Facebook - да снимаш и да натиснеш едно копче по погрешка", категоричен е школският директор.

Веднага след случката със снимките се почувствал зле, а съпругата му Мария го завела на лекар – кардиолог.

"Мислех, че получавам инфаркт... Някакъв много силен неврологичен спазъм, много силна болка в сърцето почувствах. Казаха ми, че е на психическа основа. Вчера кръвното ми беше 180 на 100, а аз съм спортист. Моето кръвно винаги е към 120 на 80. С инжекции и други работи ме оправят. Сега съм по-добре, да чукна на дърво. В болнични съм 2 седмиц", обясни той.

Въпреки това обаче вчера Асен Александров отишъл до 51-во училище, имал да свърши "някакви работи".

"Да назнача мои заместници и т.н. А пък исках да видя колеги. Имам пълна подкрепа. Аз ги попитах: "Искате ли ме?" Те се разплакаха. Може ли да съсипеш един човек за една снимка?", пита той.

При срещата му с просветния министър, Меглена Кунева била много внимателна, съжалила за инцидента със снимките, но искрено го подкрепила.

"Не ме е притискала да подавам оставка", каза той, макар да хвърли оставката си като съветник към МОН.

"Аз не се срамувам от себе си. Аз съм жертва, не съм виновник. Вярвам в коректната работа и в действията на прокуратурата", заключи той.

Припомняме ви, че в сряда Софийската прокуратура обяви, че това са материали с порнографско съдържание и започна проверка на автентичността на снимките, както и кой ги е разпространил.

От Министерството на образованието и науката пък възложиха на шефа на Регионалното управление на образованието Ваня Кастрева проверка по случая.

Родителите на децета от столичното 51-во училище обаче категорично застанаха зад директора си, тече подписка в негова защита, в социалните мрежи темата също е бурно обсъждана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

Николай

преди 7 години

Нещата са ясни - директора на училището се е снимал за да си качи снимката в някой от многото сайтове за "запознанства" или просто да я прати на любовницата си. В това обаче, аз не виждам нищо нередно, искам да кажа, че в днешно време много хора, без значение от възрастта, се регистрират на сайтове, където се търси/предлага само секс без обвързване и т.н. Проблемът е в това, че някой е проникнал незаконно в телефона/компютъра му, което е недопустимо.

116

М, да ...

преди 7 години

Кунева е професионалист в порното и е за корицата! Александров е лайк щом го изтапосаха голичък в медиите!

115

Заеби,

преди 7 години

До :))много го задълба и политизираш казуса!Мене повече ме интересува ще се снима ли и г-жа Кастрева за корицата на календара с голите учителки?Кунева вече отпадна, тя го нарита от съветническия пост.

fallback