Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че отношението му към Русия е прагматично. Такива били и отношенията му с новоизбрания президент Румен Радев.

В предаването "Панорама" на БНТ премиерът обясни, че е било нужно да се разплатим с Москва за АЕЦ "Белене".

"Благодарен съм, че президентът Путин прояви воля", каза Борисов и допълни, че въпреки тези противоречия има пренасочване на руските туристи към страната ни и за 2017 година е договорен ръст от 40% на посещенията при визитата на министър Ангелкова в Москва.

Много от бизнесите в България са зависими от Русия, напомни Борисов. Той подчерта и че имаме нужда от руски газ за газовия хъб "Балкан" и това е диверсификация и за Русия, и за Европа.

"В България, ако са идвали отнякъде пари, са били от Европа и затова казваме - Европа, там е нашата пъпна връв, дружба прагматична с Русия и нашите отношения със САЩ", обобщи той.

Борисов каза, че с новоизбрания президент Румен Радев до този момент е имал много колегиални и прагматични отношения.

Премиерът в оставка сподели, че му се е обадил на Нова година, за да му пожелае успех и ще присъства на церемониите по встъпването му в длъжност.

"Президентът Радев си победи честно, има огромна отговорностт, след десетина дни цялата власт ще бъде в него", коментира Борисов и пожела успех на Радев, както и "тази отговорност да не го смаже".

Впоследствие в разговора, той призна, че Радев е избираема кандидатура заради постиженията му във ВВС и се пошегува: "Можехме да изкараме генерал Попов, два "МиГ-29" да се разминават".

На въпрос изключено ли е да видим коалиция БСП - ГЕРБ след предсрочните избори през пролетта, лидерът на ГЕРБ отговори: "Като им слушам обидите и приказките, трудно мога да приема, че има по-опитен от мен в тази дейност. Минало ми е много през главата".

Според него страната ни е "остров на стабилност", направено е много и трябва да надградим. "Ако може политическата класа, без да се ядем, да се обединим, би било голям успех за държавата", каза той в заключение.

Борисов посочи конкретно и несвършеното. "Не успяхме да накараме ромите да учат. Цялата воля трябва да се вкара в това", допълни той.

Кабинетът му не успял и да направи така, че инвалидни пенсии да получават само тези, които наистина имат нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

169

socialen

преди 7 години

Неграмотният Борисов е вече бита карта. Електоратът му падна вече под 11%.Довиждане Борисов. Обратно в Небитието.

168

socialen

преди 7 години

Народът удари един звучен чумбер по празната кратуна на Борисов като гласува за смазващата победа на генерал Радев над неграмотния Борисов. Генерал Радев получи 60%. Неграмотният Борисов едва катастрофалните 39%.

167

Вато

преди 7 години

А този *** трябва да бъде вкаран в затвора и СЪДЕН!!

fallback