Снимка: архив Булфото

Малката звезда от "Евровизия" Крисия сбъдна мечтата на сираче от Хасково, което си пожела да е принцеса като нея.

Историята на Мария е тъжна. Тя е останала без родители, живеела на улицата и се изхранвала от кофите за смет. От септември момиченцето е настанено в защитено жилище и записано да учи във втори клас.

В началото била свита и мълчалива и често плачела докато си намерила приятел, разказва БНР.

Това е нейният съученик Кристиян. Той успял да се сближи с мълчаливата и тревожна Мария и узнал за желанието ѝ да има рокля като на Крисия.

"С нея сме идеални приятели. Споделяме си всякакви неща. Например тайни. Мими разказа, това е много тъжна история, как нейните родители са починали. На мен много ми е жал за Мими, но тя вече си намери нейното семейство, защото нашият клас е нейното семейство. Ние обичаме Мими", обясни Кристиян.

Именно той стои в основата на сбъдването на мечтата на Мария.

"Тя ми каза, че иска да бъде принцеса, да има хубава рокля като на Крисия. Мими е много добра и с топло сърце. Мимето е изпаднала в беда и нашият клас се опитва да ѝ помогне", каза още момчето.

Кристиян разказал на майка си за мечтата на Мария, а тя му обещала, че Мими ще стане принцеса като Крисия.

Родители, учители и директорът на училище "Васил Левски", в което учат Мария и Кристиян, решили це ще търсят начин да сбъднат мечтата на Мария. И така стигнали до майката на Крисия, Ангелина.

"Наши приятели ни разказаха за това детенце с нелека съдба. Ние с най-голямо желание и удоволстве решихме да дарим тази рокля", каза майката на Крисия. Тя обясни, че Мария има нужда и от средства за операция на очите.

"Направихме този жест към детето, който е малък, но се надяваме да сме му доставили голямо удоволствие", каза още Ангелина.

Самата Крисия обясни, че е подарила на Мария една от роклите, с които се е представяла в Шоуто на Слави – червена дантелена рокля. “Радвам се, че й я дадох, защото това е много хубаво чувство“, каза малката звезда.

А отговорът на щастливата Мария е: "Крисия, обичам те!"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase