Снимка: Булфото, архив
fallback

Джемила Садат е от Афганистан, но е християнка. Тя  ще посрещне тази Коледа в бежанския център в Харманли.

Преди четири месеца заедно с тримата си сина Джемила тръгва от Афганистан. В България влязла нелегално. На каналджии, които са превеждали семейството й от Иран в Турция и България, са платили около 20 000 долара и 4000 евро.

Синовете й са на 17, 15 и 14 години.

Джемила иска да остане в страната ни и има най-необичайното желание за коледен подарък – синовете ѝ да имат учител по български език.

"Голямото им желание и най-голямото им искане е да има тук в центъра един учител по български, който да ги научи на български, за да могат да говорят свободно езика. Ако имаме учител – първо да научат езика, след което могат да могат по някакъв начин да са заети – би било добре и за мен, и за тях", казва Джамила пред БНР.

Афганистанката иска да получи закрила в България и да остане тук със синовете си.

"Много силно желая моите деца да са част от полезните хора за това общество, да помагат, защото отношението досега към нас, което имат хората – много сме доволни, много са човешки, много са хуманни", твърди тя.

В центъра Джемила заедно с още 4-5 бежанки християнки ще се подготвят за Коледа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

6987

преди 7 години

До НиколайЯ, драги Николайчо, да превдеш на български писанието, че е срамота да се кълчиш с тия игнорации, фрустрации, аргументи, аватари. Франция се надигна срещу министърката на обазованието за такова пожелание и настоя неконкретното "Весели празинци", а за "Весела Коледа" да им пожелаава, любезни. Ама министърката е мароканка. А ти какъв си? Схващаш ли колко е НЕБЪЛГАРСКО съзнанието и подсъзнанието ти? Дошли са с каналджии, незаконно преминали границата и нямат място в ЕС, а ти се кривиш.

28

18299

преди 7 години

Преведени от каналджии срещу значителна сума. Това не е ли достатъчно, за да бъдат върнати в Афганистан? Те са пресекли границата на ЕС и българия НЕЗАКОННО, подпомагани от каналджии, които очевадно действат в стройна организация. Оставете тези предколедни сюжети с пожелания дядо коледа да им доведе учител по български. Вгледайте се в ужасяващите факти - също предокледни в Германия. Извадете с най-прста търсачка датите на къраввите атентати в ЕС и ги публикувайте. Стига сте точили милозливи лиги

27

(-_-)

преди 7 години

Фактите са, че 70% от тия убавци нямат даже начално образование, а останалите са с начално.. Това са груби данни, които цитирам по памет. Това са необразовани, диви същества, които отговарят на определението за човек единствено в биологичен смисъл. В социален, културен и икономически аспект тези 'хора' въобще не са хора..

fallback