Снимка: БТА
fallback

Премиерът в оставка Бойко Борисов цитира текстове от Библията и Корана на откриването на изградените 4 километра от обходния път на Смолян.

"Тоя, който строи земята, да я постеле за вас и прокара там пътища за вас", прочете министър-председателят пред множеството. Той допълни, че този текст от Корана му е посочен от районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, предаде БТА.

"В Библията пише ли нещо за пътищата? В Корана го пише. Хора векове преди нас са преценили, че там, където има пътища, има бизнес, има растеж", заяви министър-председателят в оставка. От Библията той цитира фразата "Няма добро ненаказано". Така че от това, което чух (за изграденото в област Смолян през последните две години), заслужаваме си това, което ни се случва, допълни Бойко Борисов. Добре, че в Корана пише, че който строи пътища, е добре, заключи Борисов.

На откриването на пътния участък присъстваха министърът в оставка Лиляна Павлова, председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, областният управител на Смолян Недялко Славов, кметът Николай Мелемов. Пуснатият в действие участък от главната пътна комуникация бе осветен с водосвет, отслужен от свещеници от Смолян. Гост на церемонията бе и районният мюфтия Неджми Дъбов.

Изграждането на главната пътна комуникация на Смолян е част от лот 14 по проект "Транзитни пътища V". Участъкът е с обща дължина 3,4 км- започва от митницата в кв."Устово" и завършва при местността Бункера на кв. "Райково".

Със строителството на пътната отсечка ще се осигури връзка на пътя Асеновград - Смолян и пътя Смолян - Рудозем, като се избягва преминаването през кв. "Устово" на Смолян.

За двете години от втория мандат на кабинета "Борисов" са инвестирани 130 млн. лв. и над 120 км пътища в Смолянска област са изцяло рехабилитирани и завършени. Това посочи регионалният министър в оставка Лиляна Павлова при откриването на участъка.

Това са четири километра, които са знакови, посочи министър Павлова, тъй като са част от започнатата още през 80-те години на миналия век главна пътна артерия на града.

Регионалният министър отбеляза, че благодарение на волята и на усилията на премиера Бойко Борисов са осигурени 26 млн. лв., за да се завършат 4-те километра.

За Смолянска област, в която няма железопътен транспорт, пътищата са носител на поминъка, на възможността на хората да пътуват, да се развива туризмът, допълни Лиляна Павлова. Тя посочи, че е изцяло реновиран и довършен участъкът от пътя Асеновград-Смолян с инвестиция над 60 млн. лева. Европейско и държавно финансиране от 27 млн. лв. е вложено за участъка от Смолян до Стойките. Министър Павлова съобщи, че в Смолян в момента се санират 35 сгради, а плановете за следващата година са за още 60.

Завършеният четирикилометров участък от главната пътна комуникация на Смолян е своеобразен коледен подарък за жителите на областта, коментира областният управител Недялко Славов. Според него този път издига транспортния достъп на града на по-добро ниво, той е от полза за хората, за бизнеса. На този път се разчита да поеме трафика към бъдещия ГКПП "Рудозем-Ксанти", допълни Славов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 7 години

До socialenНе довиждане,а сбогом!

72

Аха

преди 7 години

Браво Бойко! Сега към исляма ли ще се ориентираш вече? Айде с Корана под ръка, и на изпит при идола ти Доган!Руски мекерет@!

71

Пенсионер

преди 7 години

До Анонимен 93 Ние не сме развита държава. Така е . И кой ни доведе до това състояние ?Братушките с 45 г. социализъм с най-слабата икономика каято имахме.След нас беше само Албания.И ако руснаците не ни даваха енергоносители почти без пари , то соца нямаше да изкара и 5 г.

fallback