Снимка: Facebook, Nikola Donev
fallback

Свински геноцид – дори и да не сте чували за този термин, скоро ще разберете. Защото Българският вегански съюз се вдигна на бунт срещу клането на прасета в дните преди Коледа.

"Ще се пролеят тонове кръв по НДК, ще квичат живи свини по мегафони с наша помощ. Ще превърнем НДК в свинарник, във фонтана ще блика червена кръв", закани се Никола Донев, лидер и председател на веганския съюз.

Целта на акцията им е да кажат на хората да бъдат "съпричастни с болката и страданието на животните, които също искат да живеят като нас", обясни Донев пред Нова тв.

Според него убийствата на свине са... "геноцид".

"Има една кървава традиция, прасетата масово да бъдат изколвани. За нас това е един геноцид - по селата отиват касапи, убиват ги, те се борят за живота си, а това е една жестокост", обяснява веганът.

"Призоваваме хората да подемат революция в сърцата си, защото животните, които ядем, искат да живеят също като нас. А ние не сме хищници и можем да консумираме само растителна храна", каза още Донев.

Той обясни, че веганите не ядат дори мед, защото процесът по осигуряването му включвал и някои мъчителни за пчелите практики.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

Анонимен

преди 7 години

Като не искат да ядат и мед, да ми ядат шнура!

122

Тея

преди 7 години

Предлагам контра притест . Ще заливаме веганите с фрешове и смутита . Да видят те зеленчуците хубаво ли им е да ги ядат. Това е зарзаватен геноцид !

121

до VegaN от чипс

преди 7 години

"Хора,вие наистина не сте на ред." ".И ако някой има огромното желание за самоунищожение,ок...нека се самоубива", а пък ти не можеш да четеш. Хората са настроени против тези на снимката - те наред ли са? Какво значи да се самоубиеш в случая? Все още има дискусии относно кой е правилния хранителен режим. Имаше поредица от броеве на National Geographic относно храната. Никъде не прочетох - бъди веган на всяка цена. Има някои правила, но не и абсолютни истини.

fallback