Нощен патрул в Хитрино. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

МВР шефът в оставка Румяна Бъчварова не се ангажира със срок, в който хората от Хитрино ще могат да се върнат по домовете си.

Още по темата
По-рано днес те заплашиха с пътна блокада, заявявайки, че търпението им се е изчерпало.

Бъчварова каза, че ги разбира, но на място вижда колко е опасна ситуацията. Не искаме да подведем хората, обясни тя в предаването "Панорама" на БНТ в жива връзка от Хитрино, където е от седмица.

По думите й 771 служители на МВР са участвали в операцията по преместване на цистерните с риск за собствения си живот и ще бъдат наградени.

Бъчварова обясни, че се създава организация в определен час на деня хората от селото да могат да влизат в населеното място, за да се подготвят за своето връщане. Правим организация поетапно и постепенно това да стане, увери тя.

На въпрос възможен ли е кабинет с третия мандат на РБ, Бъчварова каза, че политиката от Хитрино изглежда по-различна. Тя призна, че ако има смяна на властта, не знае дали би имала време да предаде всичко свършено в Хитрино на наследника си.

Нека опитаме всички възможности, които ни дава Конституцията, призова Бъчварова, според която най-вероятно има сериозни аргументи за всяка една позиция.

МВР шефът каза, че силно иска възможно най-бързо да бъде задържан мъжът, който ритна момиче в метрото в Берлин.

Органите на България и в другите държави ще направят всичко възможно и да получи наказанието си, коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase