Снимка: Кадър Нова тв

За дни добри хора събраха 1,2 млн. лв. за лечението на малката Гери в чужбина. 570 хил. лв. има в момента по дарителската сметка на детето, съобщи майката Камелия Младенова пред Нова тв.

Спонсор е обещал 300 хил. лв., а Фондът за лечение на деца е одобрил отпускането на до 500 хил. лв. за лечението на момиченцето в Германия.

Спонсорът с голямата сума ще ги преведе на два транша по сметката на клиниката, след като детето замине за Германия, разказа майката. Човекът се свързал с нея, но пожелал да остане анонимен.

5-годишното момиченце от София се нуждае от спешно лечение в Германия, за да продължи да живее. Гери има тежко онкологично заболяване и въпреки направени операция у нас и химиотерапии, животът на детето е в сериозна опасност. Към момента парите за лечение са събрани и дори надхвърлят нужната сума, разказа майката.

Остатъкът от парите след лечението на Гери ще бъде дарен на друго дете публично, обеща тя. Следващата седмица детето заминава за Германия и на 14 декември е първата химиотерапия в Кьолн по експериментално лечение. То ще продължи една година и един от най-големите разходи на семейството ще бъде престоят в хотел през това време в Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase