Снимка: архив, БулФото
fallback

По повод резултатите от мащабните операции на ГДБОП през последното денонощие, от МВР заявиха, че заради политическата нестабилност у нас, криминалният контингент се активизира.

Oще по темата
Главният секретар на МВР Георги Костов бе категоричен, че в последно време се наблюдава възобновяване дейността на групи, които преди време полицията е разбила.

"В условия на политическа нестабилност, каквото има в момента, обективно, правителството е в оставка, има раздвижване на тези структури, които бяха дълбоко неутрализирани", каза Костов, цитиран от БНР.

Той уточни, че оръжието и взривните вещества, сделката с които е била предотвратена от ГДБОП в Стара Загора, са достатъчно количество за осъществяването на един действително голям терористичен акт.

По думите му е важно да има послание за сигурност в тези времена на несигурност.

"Най-значима като количество е снощната реализация на 80 кг изключително чист хероин в столицата, който е на стойност над 2,5 млн. лв. Ако се размеси и стигне до уличния пазар, би могъл да се реализира на двойно по-голяма цена", уточни той.

От началото на годината са иззети над половин тон хероин, над половин тон синтетични вещества, годни за употреба и близо 100 кг кокаин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

пенсионер-

преди 7 години

До сега манипулираха народа с неутрализиране на престъпния контингент но като паднаха започна всичко да излиза на явеСега се оправдават едва ли не чете са незаменими.То престъпност и престъпници е имало и ще има но не трябва дасе ползва предизборно.

52

Анонимен

преди 7 години

Не плюйте срещу всички. Има свестни хора ,които се опитват да си вършат работата но им се пречи .Всеки следи и докладва .Всеки има човек някъде. Некадърните си уреждат топли места и с неадекватните си намеси бият по авторитета на институцията .

51

Анонимен

преди 7 години

криминалните надигат глава!Не е в ярно, та нали тарторът на мафията подаде оставка.

fallback