Снимка: Булфото, архив

След совалка в парламента синдикатите намериха кой да внесе техните предложения за повече пари за минималното обезщетение за безработица, за училищно и детско здравеопазване, за заплати за социалните домове и допълнителни пари за Селскостопанската академия.

Още по темата

От ПФ май са готови да го направят, обяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

В същото време синдикалистът призна, че идеята на патриотите минималната пенсия да стане 300 лева от следващата година е много хубава, но е трудно реализуема в този бюджет.

От ГЕРБ са казали на представителите на КНСБ, че ще разгледат поне едно тяхно предложение - за средствата за училищно и детско здравеопазване. Става дума за 11 хиляди души, които се грижат за здравето на нашите деца, отбеляза Димитров.

"Дори само това да внесат ГЕРБ, смятам, че е някаква стъпка напред", коментира той.

Президентът на КНСБ посочи, че ДПС не са поели ангажимент да внесат техни предложения между първо и второ четене на бюджета, но ако има внесено някое от тези искания, са склонни да гласуват "за".

От БСП също няма да правят предложения, за което вече имат политическо решение.

"Обсъдихме средствата за училищно и детско здравеопазване, тревожното състояние в БАН, средствата за майчинство, деца с увреждания. Всички тези социални текстове, ако бъдат внесени от други групи, ще предложа на нашата група да ги подкрепим текст по текст, не целия бюджет", каза соцлидерката Корнелия Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase