Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед

Близнаците Стоян и Данаил и по-големият им брат Тодор вече две седмици не живеят в бащината си къща, а в социален дом, защото майка им решила, че родителят им не се грижи за тях.

Трите момченца са били отведени насилствено от дома си в Разград и в момента баща им не знае къде се намират.

Първолаците Данаил и Стоян са изкарани с полиция, а брат им Тодор е причакан от униформени, които са казали, че ще го заведат при баща му, но след това и той е откаран при останалите в някой дом.

Заради това близки, съграждани и роднини на децата протестираха пред Министерството на труда и социалната политика заради липсата на адекватни мерки за закрила на децата.

Те настояха да получат отговор от институциите къде са синовете на Димитър Тодоров от Разград.

Бащата пък дори бил поставен под "домашен арест", защото не се грижил за децата си.

Майката на Димитър Тодоров - Росица Пачева, която е бивш учител и директор на училище, беше категорична, че децата са били отглеждани в идеални условия от баща им. Доказателство за добрите грижи, полагани от бащата в последните четири години, били грамотите и свидетелствата им за успех в училище.

"Извлякоха буквално децата, отвлякоха ги от вкъщи", оплака се тя и обвини институциите, че са провели "гестаповска акция" в дома им, отвеждайки трите момчета – Тодор, Стоян и Данаил.

За да я подкрепят с нея от Разград бяха дошли и техни съседи. Всички те обвиниха майката на децата Иваничка Иванова, която е напуснала семейството още през август 2013 г. и 6 месеца не се е интересувала изобщо от тях.

Бабата недоумява как е възможно тя да ги зареже, а институциите след това да застанат на нейна страна и да отнемат децата от баща им. Според него майка им се опитвала по този начин да си отмъсти и да накара съдът да й даде и трите деца.

Момчетата са здрави, психически стабилни и добре гледани - това е заключението на социалните работници.

И тримата обаче споделят пред тях, че не искат да живеят с майка им, която ги биела, заплашвала по-голямото момче, че ще го прати в поправителен дом, а близнаците с полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 7 години

Чета коментарите ви и разбирам че някои от тук чукащите си мислят че живуркат още по Татово време! Нееееееееееееее живуркате на мутрите в територията. Още ли не сте разбрали че вие сте никои и нямате никакви права? Вие сте овце за доене стрижене и онодване на задна прашка. Това когато го разберете или ще се самоубиете или ще скочите да ги избиете всички тези които 27 години ви правят на маймуни!

21

СКОРО

преди 7 години

Майката има Любовник Полицай Гей , те се гаврят с децата .Но всичко е съгласувано с БХК .

20

factotum

преди 7 години

Видими резултати!

fallback