Снимка: Facebook
fallback

Стотици жители н а ямболското село Бояново се вдигнаха на протест срещу настаняване на бежанци в селото.

Над 300 души се включиха в недолоството. Основният организатор на протеста Калоян Желязков, заяви, “че силно се надява исканията им да бъдат чути и цяла България да разбере, че това е един протест на хора мислещи за страната и родината", съобщи “Дарик“.

Желязков обясни, че основната му мотивация е да се защитя хората, живеещи в Бояново от тези “пришълци", които искат да настанят в центъра. Той допълни, че протестиращите нямат намерение да всяват страх, а да пазят хората.

Калоян Желязков призова да няма провокации.

Представители от различни формирования, неправителствени организации, граждани от Ямбол, Елхово, Бургас и Варна издигнаха плакати “Аз не искам бежанци в България".

Протестът е мирен, няма данни за инциденти и има засилено полицейско присъствие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Стар набор от Сливен

преди 7 години

Омир казва: Глупакът разбира само това, което вече е станало.Защо не виждаме нищо?Защо не разбираме опасностите, които ни убиват?Защо не реагираме?За какво отдадохме 2 години от младините си в родната казарма ?

29

Съпротива

преди 7 години

5. Установяване на ЗДРАВИ приятелски връзки с FPÖ Австрия, AFD, PEGIDA, FESTUNG EUROPA - Германия, FRONT NATIONAL-Франция , UKIP-Великобритания, с партията на Орбан, партията Freedom and Solidarity на Сулик в Словакия, с ПИС в Полша, с патриотичните сили в Чехия , т. е. с ВИШЕГРАДСКАТА ЧЕТВОРКА.6. Бързо разпространяване на всички новости по темата до всички ваши познати и близки. Ако сега все още не ги интересува, В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ ГИ ЗАИНТЕРЕСУВА, но може да бъде късмо.7. Мислете са бъдещето на вашите деца и внуци.

28

Съпротива

преди 7 години

( Не само по моя преценка Алтернатива за Германия ще бъде Втора сила на изборите 2017 в Германия, а защо не и Първа !!! )3. Референдум за по-нататъшно участие в мръсната игра на "демокрация" на агресивния блок НАТО и диктаторския лобиски ЕС, изпълняващ нарежданията на Световния Елит.Световната конспирацив не е вече Теория, а реално действаща Практика !!!4. Ако нищо по-горе не помогне, тогава АКТИВНО подпомагане, кой с каквото може (спомням си за ВЕЛИКИЯ Левски) на Войнски Съюз " Васил Левски " иБългарско Национално Опълчение (БНО) "ШИПКА" и Движение "Национална Съпротива".5

fallback