Снимка: архив "Булфото"
fallback

От май догодина всички пешеходни пътеки ще трябва да са само черно-бели. В началото на маркировката ще се поставя надпис "Погледни", който да подсеща пешеходците да се оглеждат преди да пресекат.

Oще по темата

Това са част от новите стандарти за пешеходните пътеки, приети от държавата, съобщи Нова тв.

Оцветените в червено или жълто пешеходни пътеки създавали сериозни опасности, защото боите били много хлъзгави, смятат експертите.

До май догодина всички "зебри" в страната трябва да отговарят на новите правила.

От началото на годината до края на септември на пътя са загинали 81 пешеходци, а други 1271 са ранени.

От 11 до 20 ноември катаджиите ще следят дали шофьорите дават предимство на пешеходците. Проверките ще са част от акция "Зима".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Шофьор

преди 7 години

До Бяло самоПовярвай усеща се, колите се хлъзгат не по-малко от хората. Падал съм с колело на такава, поднасял ми е мотора. Пешеходните пътеки са опасни в сегашното им състояние. Трябва да са с грапава боя или да са с някакъв друг примес повишаващ сцеплението.

29

Шофьор

преди 7 години

До АнонименАко автомобила може да спре преди да те блъсне е малко по-добре, а? Ние ви пазим ама като ни изскачате със засилка на пътя е по-важно колата да може да спре на време, независимо дали сте на пешеходна пътека или на гол асфалт!

28

Шофьор

преди 7 години

До АНКИма голямо значение дали се пързалят или не! Една кола спира главно с предните гуми. Ако пътеката е с повишено сцепление от асфалта дори при хлъзване на самия асфалт при контакт с пътеката предните гуми биха могли да спрат автомобила доста по-качествено от колкото на хлъзгавите в момента! Цвета наистина няма значение! Пътеките трябва да са доста по-грапави за да се повиши сигурността на пътя.

fallback