Снимка: bTV
fallback

Мая Богословова от дупнишкото село Червен бряг разпозна в снимка на кутия цигари починалия си от шарка съпруг.

Тя отрича да е давала съгласие снимката на съпруга й да стресира пушачите и обмисля да си търси правата в съда.

Мая е пушачка, но досега не е попадала на кутия с тази снимка. От дъщеря си разбира, че ликът е на починалия й съпруг Кирил.

Oще по темата

"Почти в нервна криза бях същия ден като видях това нещо. Чувството не може да се опише, то просто се чувства. Кой я е направил, как я е направил и как без моето съгласие да е сложена, просто това не си го обяснявам", споделя Мая пред bTV.

Кирил починал преди 3 години, след посещение в няколко болници и последвала кома. Мая предполага, че снимките са направени именно тогава. "Той не почина от цигарите, той почина от шарка", настоява жената.

В селото всички говорят за неприятния случай и разпознават в снимката именно Кирил.

Дъщерята на Мая отправя запитване до цигарения холдинг, откъдето получава отговор, ако е разпознала баща си на снимката, да се обърне към ЕК в Брюксел.

Снимките са включени в евродиректива, която била задължителна за всички държави членки.

Говорителят на комисаря по здравеопазване коментира, че това не е първият случай, в който граждани биват разпознавани на снимката с респиратора.

Енрико Бривио е категоричен, че при подбора на изображенията е получено съгласието от всяко едно от заснетите лица, но не може да се разкрие самоличността им.

54-годишен германец се снима с две кутии със същата снимка и заяви, че това е той. Австрийка разпозна на същата снимка починалия си съпруг, а в Белгия мъж видя на кутията баща си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

размисъл

преди 7 години

Три милиона човека в България пушат поне по кутия на ден.За една година това са 6 милиарда лева.А приходите от туризма са 5 милиарда.Значи помислете си колко загуби ни носи тютюнопушенето.Всеки пушач изпушва годишно по един суперклиматик,за няколко години по един автомобил.А за целият си живот-горе-долу един апартамент.Пушенето генерира чудовищна бедност.

40

Анонимен

преди 7 години

Тази снимка я има и на немските кутии.

39

Анонимен

преди 7 години

ако искат хората да спрат цигарите просто да ги забранят , който търгува незаконно цигари - 250 години затвор за децата му, 500 години затвор за жена му , майка му и баща му , 1000 години затвор за него + 10.000.000 глоба ...никой никога няма да търгува незаконно. Същото наказание за този който купува! Никой никога няма да пуши цигари ! Ама никой няма да го направи .....паричките са добри, нали?!!?!?!

fallback