Снимка: архив, Bulphoto
fallback

От 60 до 90 лева за кубик дъб или бук се предлагат най-масовите дърва за огрев в зависимост от региона в страната, пише "Труд". В сравнение с миналата година, когато кубик широколистна "метровка" варираше от 55 до 85 лева, има повишение с около 5 лева.

Цената за тон нарязани, нацепени и готови за горене дърва по складовете у нас е около 165 лева.

Дървата се продават на кубик и на тон, но за да не станете обект на измама, избирайте варианта, при който ще ви ги претеглят, съветват експерти.

Освен директните продажби от склад живеещите в малките населени места могат сами да си добият материал за огрев. Продажбата "на корен" е най-изгодният начин, при който цената в отделните горски стопанства е от 7,50 до 20 лв./ куб. метър при широколистните и от 4 до 13 лв./ куб. за иглолистните.

При въглищата и все по-търсените пелети в провинцията цените остават близки до миналогодишните – тон руски въглища струва между 300 и 350 лв. на склад, а пелетите варират от 310 до 370 лева за тон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

До АнонименАко ще ми плащаш сметката за тока дето ми е да отопля цяла къща,веднага ги махам кюмбетата,но се съмнявам да имаш излишна хилядарка всеки месец,защото аз със сигурност нямам.А това дето го баеш за 17 век,ами само да те светна тоя ток де ти светва крушката като цъкнеш копчето се получава главно от горенето на тонове въглища в централите.

12

Анонимен

преди 7 години

дано поскъпне още ,не мога да си отворя прозореца зимата от тия селяни с кюмбета

11

Анонимен

преди 7 години

В нормалните страни и няма тормоз със шумни климатици.Мен ми разбиха здравето и съня предните зими съседите !!!А дървата са къде къде по малко вреда за човешкото здраве от това да не може да спиш нощем.Ама който го е преживял, той ме разбира

fallback