Теодора със сина й Ники. Снимка: кадър Нова тв
fallback

Шефът на "Гранична полиция" Светлан Кичиков заяви, че има пропуски на летищата във Варна и Бургас, които са позволили извеждането на 4-годишно дете от страната.

За случая информира бащата Калоян Милев, който съобщи, че подозира, че съпругата му Теодора го е извела в чужбина. Жена му получила депресия, била запалена по суровоядство и веганство. На 2 септември тя направила неуспешен опит да качи детето на самолет за Хонконг през Катар.

По свидетелски данни впоследствие се сдобила с фалшиви английски паспорти и с детето са излетели през Варна.

Oще по темата

Според него синът му е изведен на 6 септември, защото майката и малкият Ники не се били върнали от море. Кичиков посочи, че е установено, че майката е показала документ, не е ясно дали истински, за съгласието на бащата за извеждането.

"Това е подвело не граничните служители, а служителите на последващия контрол", посочи той.

По думите му, когато става въпрос за вътрешен полет, проверка на малолетни лица не се извършва, защото в рамките на страната те се движат свободно, а коридорите за вътрешни и външни полети не са отделени.

"На летищата във Варна и Бургас е различен начинът, по който се обработват пътниците в сравнение с Летище София. Не е проблем само, който да чисти "Гранична полиция", защото трябва да се получат споразумения или съгласия с летищните оператори и с Министерството на транспорта. Предизвикали сме такава среща, за да бъдат отделени тези коридори за външните полети и за вътрешните полети", каза той. По думите му мерки е имало и досега, но те не са били свързани с непълнолетни.

По думите към тази година по същия начин са предотвратени 4 такива опита, но не за извеждане на деца, а за напускане на възрастни от страната.

"В действителност лицето е летяло за Истанбул – това е установено чрез видеонаблюдение и справки с турските власти", допълни той. Образувана е проверка сутринта, след която ще стане ясно чия е вината и какви наказания ще последват. Ще бъдат взети съответните адекватни мерки, подчерта Кичиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 6 години

Познавам майката от малка умно и възпитано момиче.Не плюйте беэ да знаете.Не рискува от хубаво и е напълно нормална.Дано не ви се налага да живеете със съпруга й

30

Анонимен

преди 7 години

Сещам се за една реплика от Тери пратчет-Сър, тези момчета ми се струват доста наежени.- Е, да , ама сега след като вече кражбата е станала.Обзалагам се, че преди това придремвали и са си казвали - кой пък ще тръгне да я краде тая *** питка, като тук има стражи?

29

Анонимен

преди 7 години

10 откъде"ако е бил много читав майката е нямало да се развежда". Познавам жени които се ожениха и направиха деца, с цел да се разведат, а децата им трябваха за да манипулират съда. какво грижовни майки са. Майката може да се развежда, защото си има любовник, пък да иска да задържи детето - представи си.факта, че майката отвлича детето показва, че не е много читава. сега трябав да се намеси ИНТЕРПОЛ.

fallback